Izšla je knjiga Bračkovi na potovanju

Z neizmernim veseljem, navdušenjem in ponosom ter vsem, kar sodi k tako veliki novici, sporočamo, da je pri Založbi Obzorja izšla knjiga

Bračkovi na potovanju, enoletna družinska pustolovščina okrog sveta v elektronski obliki.

brackovi_naslovnica600x900

Petletna Maša, desetletna Sara in njuna starša Sabrina in Davor smo zapustili varno zavetje doma, službe in šole ter se za eno leto podali v odkrivanje neznanega sveta. Napolnili smo velika nahrbtnika z vsem, kar potrebuje štiričlanska družina v enem letu, in odleteli v Azijo. Potovali smo brez načrtov in se prepuščali usodi, ki nas je vodila na naši pustolovščini po šestnajstih državah okrog sveta v 374 dneh. Brez potovalnega načrta, brez obveznosti, brez sponzorjev, le družina na poti spoznavanja sveta in samih sebe.

Knjiga pripoveduje o izzivih, ki smo jih iskali v najbolj odročnih krajih sveta in o tem, kako smo se z njimi soočali. Pripoveduje o tem, kako smo doživljali svet z lastnimi očmi in ga skušali razumeti. O naši strasti do potovanj v daljne in eksotične kraje, kjer je vse drugače kot doma. O naših razlogih za potovanje; da bi spoznali nenavadne ljudi, videli izjemne znamenitosti, bili priča tujim običajem in se tako učili iz lastnih izkušenj. Pripoveduje o tem, kako smo si vzeli čas, največje bogastvo, ki ga imamo v življenju, da smo lahko opazovali drug drugega in sami sebe. Je zgodba o preprosti družini iz civilizirane Slovenije, ki preživi v tujem svetu neznanih običajev. Je zgodba o dobrih ljudeh, ki smo jih srečali v vsaki deželi, ki smo jo obiskali.

Zgodba opisuje najboljše in najslabše trenutke, ki smo jih doživeli na enoletni pustolovščini. Plavali smo za morskimi psi v Maleziji in delfini v Avstraliji, jahali slone in kamele v Indiji, obhodili Anapurno v Nepalu in plezali na zasnežene vulkane v Ekvadorju. Stresel nas je potres v Indoneziji in spust po cesti smrti v Boliviji. Skakali smo na premikajoči se vlak in pobegnili iz prenatrpanega trajekta v Indiji. V Maleziji smo bili gostje plemena, kjer so s stropa visele človeške lobanje, na Kitajskem smo sodelovali pri ugrabitvi psa. Na Filipinih, v Indoneziji, Kolumbiji in ZDA so nam zavrnili vstop, a smo kljub temu uspeli priti v te dežele. V enem letu smo spali v 151 hotelih, uporabljali 18 denarnih valut, obiskali 11 zdravnikov in oddali več kot sto kosov oblačil.

Knjiga razkriva, kako zadovoljujoče je lahko spontano družinsko potovanje. Gre za prekoračitve lastnih meja, izstopanje iz območja ugodja, soočanje z neznanim in sprejemanje izzivov, ki vodijo k osebni rasti in razvoju. Gre za učenje potrpežljivosti, strpnosti in vztrajnosti, potrebnih pri soočanju s svetom na katerem vsi živimo. Največje zadovoljstvo, ki nam ga je prineslo družinsko potovanje, pa je svoboda. Svoboda, kot prostost tako od stvari kot ljudi, na katere smo v vsakdanjem življenju tako navezani. Svoboda, da smo sleherni trenutek slehernega dne namenili le ljudem, ki nam v življenju resnično največ pomenijo, našim najbližjim. Svoboda, da smo lahko počeli to, kar si želimo. Čudesa, ki smo jih videli širom sveta, nenavadne pustolovščine, ki so se nam pripetile na poti, in prijetni ljudje, ki smo jih srečali, pa so vse skupaj zaokrožili v popolno celoto.

To je naša zgodba, ki bi jo želeli deliti z vami.

E-knjiga na 403 straneh je na voljo v spletni trgovini Itunes za iPad, iPhone, iPod in najbrž še katero mobilno napravo. Prva poglavja so na voljo v brezplačnem predogledu.

Tisti, ki naprav, na katerih bi lahko e-knjigo prebirali, nimamo, pa bomo morali počakati na izdajo natisnjeno na starem dobrem papirju.

17 Replies to “Izšla je knjiga Bračkovi na potovanju

 1. Davor

  Martina iskrena hvala za lepe besede. O različici za Kindle nismo razmišljali, založba se je tako odločila in jaz sem se strinjal. Vse žal ne gre. Papirnata izdaja pa zagotovo pride.

  Vse je mogoče…

 2. Martina

  Čudoviti ste, pogumni ste in ob prebiranju vašega bloga ste me velikokrat navdihnili, nasmejali in ganili. Ne morem dočakati izida vaše knjige (žal nimam iPAD-a, iPhona ali iPod Toucha) in me zanima, če ste mogoče razmišljali, da bi knjigo objavili tudi na Amazonu za Kindle?

  Prepričana sem tudi, da če bi knjigo prevedli v angleški jezik in objavili v elektronski obliki (iTunes ali Amazon), da bi bila pravi bestseller.

  Lp,
  Martina

 3. Davor

  Hvala Luka!

  Za Bračkovi se skriva dolga zgodba. Na kratko pa gre za to, da smo glede na to, da gre za knjigo, torej medij, pri katerem se s slovnico ne gre šaliti, izbrali slovnično pravilno obliko. Saj menda nas bodo vsi, ki nas poznajo kot Bračkote, spoznali tudi kot Bračkove.

  No, bomo videli, ko izide tiskana knjiga.

 4. Luka

  Ja čestitke Davor. Vsekakor bo potrebno prebrati. Škoda, da v naslovu ni “Bračkoti …”. 🙂

  lp
  Luka

 5. Davor

  Iskrena hvala za lepe besede gospod France. Želimo vam, da vam uspe premagati težave in se lotiti podviga, ki ste si ga zadali.

 6. france

  Spoštovana družina Bračko
  S srcem sem pri vas na brezdvoma prekrasnem vašem videnju vsega tega, kar ste si omislili in zaželeli.Naj vam BOG nakloni zdravja in sreče na tej vaši življenski preizkušnji.SREĆNO ! SREČNO !
  Sam iz zdravstvenih razlogov, kljub novamu motorju in želji ne bom videl Nordkapa
  Knjigo pa ,ko bo v knjžni izdaji takoj kupim.Šeenkrat SREČNO!
  france

 7. Davor Post author

  Hvala za čestitke! Verjamem, da boš prišel do knjige, če te res privlači. Če že ne do te, pa do tiskane, ki bo za večino lažje dostopna.

 8. Luka

  Ja, sej 🙁 Sem mislil, da je mogoče knjiga nekako na voljo tudi za ne-i-uporabnike 🙂 Ampak čestitke za knjigo, nekako bomo že prišli do nje 😉

 9. Davor

  Luka, koliko vem, je mogoče knjige, ki jih kupiš na iTunes brati le na iP* napravah. Morda se da še kje drugje, a jaz žal ne vem kako.

 10. Davor Post author

  Hvala, Špela. Res je glede knjige, a vse mogoče na “e-” nezadržno izpodriva fizični svet. Liorja pa vsekakor ustavimo in pozdravimo, če ga srečamo.

 11. Spela

  Čestitam ob izidu knjige! Bomo prebrali, takoj ko bo natisnjena, knjiga je le še vedno knjiga. Je pa Lior tudi pravkar v Istanbulu – pozdravite mi ga, če se zaletite drug v drugega 🙂

 12. Davor

  Hvala Uroš, trudimo se. V istanbulu smo šele par uric in smo že pojedli kebap, popili čaj in obiskali mošejo. Če mesto ponuja kaj več, pa bomo videli jutri.

 13. Davor

  Jasmina, kdo pa drug! 😉 Upam, da bo seme dobro vzklilo.

  Anita, hvala. Tudi jaz srčno upam, da bo tiskana izdaja pripravljena do takrat, ko bo čas za plažo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja