7 komentarj/a/i/ev na “Isfahan je pol sveta

 1. Davor Post author

  Barbara, zenske imajo vedno pokrite lase, le ja jih ponekod nekatere (predvsem mlajse) pokazejo malo vec. So pa seveda nekateri kraji bolj strogi kot drugje. A vec ali manj je enako, mlajse pac kazejo vec, kot starejse, menda imajo za to dober razlog….

  Glede uniform: mislim, da so v vecini drzav, ki smo jih obiskali, solarji obleceni v uniforme. Kar pa se tice zgledovanja po zahodnjaskih obicajih, pa je tega izjemno malo.

 2. Barbara

  p.s. Sara in Sabrina- teh oblačil vam nič ne zavidamo! 🙁 No upam, da bo nekoč malo bolj sproščeno- glede na to, da že sedaj prodajajo dekoracijo za “Halloweenn”! Prav zanimiv kontrast med tradicijo in zahodnim svetom (ZDA).
  Pozdrav vsem in pazite nase!

 3. Barbara

  Fotke so znova fantastične. Ti mozaiki zgledajo fenomenalno. madonca so mojstri! Je pa res, Davor, da nekih rož, cvetočih grmičkov ni videti na vaših posnetkih- mogoče je le to bilo nekoč… Moram priznati, da me je zmrazilo ob pogledu slike šolark in njihovih uniform- to je identično v filmu (Ne brez moje hčere). Na drugih slikah pa sem ugotovila, da ženske nimajo zmeraj pokritih vseh las. Ste bili to na kakšnem posebnem kraju ali ni več tako stroga diktatura v kolikor je ženska oblečena kot se spodobi in ji zato oblasti oprostijo pramen ali dva ki gledata izven rute?

 4. Davor

  Uzivamo, seveda! Ja sonce v Iranu zenske koze ne vidi, tako pac je tukaj. Ta hudi vrocini smo usli, tako da Sari in Sabrini mislim, da ni bilo prehudo v rutah in dolgih oblacilih. Pravita pa, da so jima ta oblacila ze v napoto. No, midva z Maso se ne pritozujeva…

  Sumnikov tipkovnice tukaj seveda nimajo.

 5. Nataša

  Res lepe fotografije. Še bolj mora biti lepo v živo. Uživajte s polno mero koliko se da!!

 6. Mojca , Roman , Neža

  Kolko vidim se v Iran ne splača uvažat krem za sončenje 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.