Kdo smo

Nazadnje posodobljeno novembra 2020

Smo štiričlanska družina: Sabrina, Davor, Sara in Maša.

Maša obiskuje srednjo šolo, Sara fakulteto, Sabrina in Davor pa sva (še zmeraj) v najlepših letih. Davor je naša gonilna sila, Sabrina nas harmonizira, Sara nas nasmeji, Maša pa poskrbi, da nam nikoli ni dolgčas. Najboljše se imamo, ko smo lahko skupaj in nas čas ne preganja.

Smo radovedni, prilagodljivi, večinoma nezahtevni, radi spoznavamo vse kar je novega in obožujemo potovanja. Tako odkrivamo nove dežele, spoznavamo drugačne kulture in se jih učimo sprejemati. Radi se družimo z domačini, raziskujemo, se gremo pustolovce, preizkušamo eksotično hrano…, skratka radi uživamo življenje.

Užitki in izkušnje, pridobljeni na potovanjih so nepozabni, predvsem pa so resnični in naši. Bogatijo naš svet, ga osmišljajo in delajo lepšega. Radovednost, želja po novih spoznanjih, upanje otroke kar najbolje pripraviti na življenje, ter vse ostalo, kar nas dela to kar smo, so nas pripeljali do tega, da smo se avgusta 2009 odpravili za eno leto po svetu.

Seveda smo potovali že pred enoletnim potovanjem in potujemo še danes. Odkar potujemo kot družina, smo obiskali več kot 80 držav na vseh celinah sveta. Več o deželah, ki smo jih obiskali, na strani Naša potovanja.

Sicer se nam je Sara na zadnjem potovanju pridružila leta 2017, a Maša ostaja najina zvesta sopotnica. Razen, kadar se kam odpraviva z motorjem ali kadar se jaz odpravim kam sam. Na kakšno daljše kolesarjenje ali zahtevnejše pešačenje. Pohodništvo smo v zadnjih letih pričeli še bolj osvajati in se trudimo, da vsako leto odpotujemo nekam, kjer lahko vsak dan veliko hodimo in ob tem spoznavamo nove kraje. Po daljšem obdobju, ko smo najraje potovali po eksotičnih deželah, se ponovno vračamo k začetku, k road-trip potovanjem. A če je le mogoče, enkrat letno skočimo nekam dlje.

Leta 2020:
mi-2020_0

Leta 2015:
mi

Med enoletnim potovanjem:

Pred enoletnim potovanjem: