Kdo smo

Nazadnje posodobljeno decembra 2023

Smo štiričlanska družina: Sabrina, Davor, Sara in Maša. Bračkoti 2022

Smo radovedni, prilagodljivi, večinoma nezahtevni, radi spoznavamo vse kar je novega in obožujemo potovanja. Tako odkrivamo nove dežele, spoznavamo drugačne kulture in se jih učimo sprejemati. Radi se družimo z domačini, raziskujemo, se gremo pustolovce, preizkušamo eksotično hrano…, skratka radi uživamo življenje.

Užitki in izkušnje, pridobljeni na potovanjih so nepozabni, predvsem pa so resnični in naši. Bogatijo naš svet, ga osmišljajo in delajo lepšega. Radovednost, želja po novih spoznanjih, upanje otroke kar najbolje pripraviti na življenje, ter vse ostalo, kar nas dela to kar smo, so nas pripeljali do tega, da smo se avgusta 2009 odpravili za eno leto po svetu.

Seveda smo potovali že pred enoletnim potovanjem in potujemo še danes. Odkar potujemo kot družina, smo obiskali blizu sto držav na vseh celinah sveta. Več o deželah, ki smo jih obiskali, na strani Naša potovanja.

Leto 2023 je prineslo največjo spremembo, ki se je v naši družini v zadnjih 23 letih zgodila na področju potovanj. Isto, kot je ugotovila Sara leta 2017, je ugotovila Maša šest let kasneje. Tudi ona ne želi več potovati z nama. Napočil je čas, ko se je uresničilo natanko to, kar sva oba s Sabrino dojela že leta 2008, kar nas je pripeljalo do odločitve o enoletnem družinskem potovanju. Takrat sva spoznala, da je čas, ko se imamo starši s svojimi otroki najbolje, sila kratek. Zato sva si želela, da je teh trenutkov, ko smo vsi štirje skupaj 24 ur na dan, dan za dnem, brez obveznosti in skrbi, ki nam sicer zapolnjujejo vsakdanjik, čim več. Čas, ki smo ga preživeli na potovanjih drug z drugim, brez drugih sorodnikov, prijateljev, znancev, sosedov, sošolcev, sodelavcev in ostalih, je bil naš najbolj kakovostno preživet čas. Neizmerno sem hvaležen zanj.

Tako sva s Sabrino, kar se potovanj tiče, ostala prepuščena drug drugemu, kot najboljša popotniška družabnika.

Leta 2015:
mi

Med enoletnim potovanjem:

Pred enoletnim potovanjem: