Knjiga

Enoletna družinska pustolovščina okrog sveta

235 strani
270 barvnih fotografij
Trda vezava, 24 x 18 cm
Založba Obzorja
ISBN 9789612304157
Cena 24,90 EUR

Prelistaj me!

Knjiga je na voljo v vseh bolje založenih knjigarnah, lahko pa jo naročite tudi preko spodnjega obrazca. Prejeli jo boste po pošti. Cena knjige je 24,90 EUR + poštnina.

Za vsa ostala naročila, osebni prevzem, informacije, predloge in pripombe, nam pišite.

Naročilo knjige

Povzetek
Knjiga pripoveduje o izzivih, ki smo jih iskali v najbolj odročnih krajih sveta in o tem, kako smo se z njimi soočali. Pripoveduje o tem, kako smo doživljali svet z lastnimi očmi in ga skušali razumeti. O naši strasti do potovanj v daljne in eksotične kraje, kjer je vse drugače kot doma. O naših razlogih za potovanje; da bi spoznali nenavadne ljudi, videli izjemne znamenitosti, bili priča tujim običajem in se tako učili iz lastnih izkušenj. Pripoveduje o tem, kako smo si vzeli čas, največje bogastvo, ki ga imamo v življenju, da smo lahko opazovali drug drugega in sami sebe. Je zgodba o preprosti družini iz civilizirane Slovenije, ki preživi v tujem svetu neznanih običajev. Je zgodba o dobrih ljudeh, ki smo jih srečali v vsaki deželi, ki smo jo obiskali.

Zgodba opisuje najboljše in najslabše trenutke, ki smo jih doživeli na enoletni pustolovščini. Plavali smo za morskimi psi v Maleziji in delfini v Avstraliji, jahali slone in kamele v Indiji, obhodili Anapurno v Nepalu in plezali na zasnežene vulkane v Ekvadorju. Stresel nas je potres v Indoneziji in spust po cesti smrti v Boliviji. Skakali smo na premikajoči se vlak in pobegnili iz prenatrpanega trajekta v Indiji. V Maleziji smo bili gostje plemena, kjer so s stropa visele človeške lobanje, na Kitajskem smo sodelovali pri ugrabitvi psa. Na Filipinih, v Indoneziji, Kolumbiji in ZDA so nam zavrnili vstop, a smo kljub temu uspeli priti v te dežele. V enem letu smo spali v 151 hotelih, uporabljali 18 denarnih valut, obiskali 11 zdravnikov in oddali več kot sto kosov oblačil.

Knjiga razkriva, kako zadovoljujoče je lahko spontano družinsko potovanje. Gre za prekoračitve lastnih meja, izstopanje iz območja ugodja, soočanje z neznanim in sprejemanje izzivov, ki vodijo k osebni rasti in razvoju. Gre za učenje potrpežljivosti, strpnosti in vztrajnosti, potrebnih pri soočanju s svetom na katerem vsi živimo. Največje zadovoljstvo, ki nam ga je prineslo družinsko potovanje, pa je svoboda. Svoboda, kot prostost tako od stvari kot ljudi, na katere smo v vsakdanjem življenju tako navezani. Svoboda, da smo sleherni trenutek slehernega dne namenili le ljudem, ki nam v življenju resnično največ pomenijo, našim najbližjim. Svoboda, da smo lahko počeli to, kar si želimo. Čudesa, ki smo jih videli širom sveta, nenavadne pustolovščine, ki so se nam pripetile na poti, in prijetni ljudje, ki smo jih srečali, pa so vse skupaj zaokrožili v popolno celoto.

To je naša zgodba, ki bi jo želeli deliti z vami.
Povečaj

Knjiga je izšla tudi v elektronski obliki. E-knjiga na 403 straneh je na voljo v spletni trgovini Itunes za iPad, iPhone, iPod in najbrž še katero mobilno napravo. Prva poglavja so na voljo v brezplačnem predogledu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja