2010 Kitajska

Kitajska, dežela z največ ljudmi na svetu, tretja največja država na svetu. Kitajska je enopartijska država, ki ji vlada Kitajska komunistična partija. Govorijo jezik, ki ga govori največ ljudi na svetu. Zgradili so Kitajski zid, izumili tisk, smodnik, kompas in papir. Danes na Kitajskem izdelujejo skorajda vse, tudi spominke ki se prodajajo v New Yorku, Vancouverju, Londonu in Sidneyu. Napredek Kitajske je neverjeten, presežki in rekordi so na vsakem vogalu.

Že po nekaj dneh nam je jasno, da angleščine ne govorijo, da je internet cenzuriran, do strani Youtube, Facebook, Twitter ipd. sploh ni dostopa. Seveda nas to ne moti, saj nismo prišli zaradi tega, prišli smo, da spoznamo to mogočno deželo in njene znamenitosti.

Vsi prispevki iz Kitajske.

Galerija vseh fotografij iz Kitajske:

China is the third largest and most populated country in the world. A single-party state, ruled by a communist party. Their language is most widely spoken language in the world. They’ve built the Great wall, they’ve invented gunpowder, press, compass and paper. Today almost everything is made in China, even souvenirs bought in London, New York, Sydney or Vancouver. Progress of China is amazing, excess and records can be seen everywhere. It’s a land of contrasts.

After few days we realized, that they don’t speak English. That internet is censored; pages like YouTube, Twitter, Facebook etc. are inaccessible. We didn’t mind, we came to see this mighty country and her sights.

Please click on the image to view full size, or [View with PicLens] link bellow, to view the Sideshow.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.