Alice v čudežni deželi

V Singapurju, mestu – državi smo pristali po triurnem letu iz Kolomba na Šrilanki. Singapur leži na repu Malezijskega polotoka, tik ob Indoneziji, le nekaj ur proč od Indije. Pričakovali smo veliko, moderno mesto, azijskega tigra, kot mu pravijo, zaradi uspešnega gospodarstva. Slišali smo tudi, da je eno najčistejših mest na svetu. Je trideset krat manjši od Slovenije, ima dva in pol krat več prebivalstva in tri krat večji BDP.

Pravzaprav se je Singapurja najbolj veselila Sara, s Sabrino nisva navdušena nad velikimi mesti. Obiskali smo že večino evropskih prestolnic, nekaj azijskih pa tudi kakšno ameriško in afriško. Ampak, Singapur? Navdušil naju je že po prvem dnevu! Sobo smo zapustili ob desetih zjutraj in se vanjo vrnili ob desetih zvečer. Sedaj je ura devet zjutraj, punce še spijo, jaz pa že komaj čakam, da gremo ven iz sobe, v šape tega vse prej kot spečega azijskega tigra.

Zakaj smo tako navdušeni? Še vedno smo v Aziji, ampak svetove proč od indijske podceline, kjer smo preživeli zadnje štiri mesece. Le kako naj opišem občutenje te spremembe. Iz dežele, kjer je opravljanje velike potrebe na ulici normalno, v deželo, kjer na tleh ni niti najmanjše smeti, kjer so pločniki za pešce široki štiri metre in kjer nihče ne trobi; skratka, vse je urejeno in organizirano. Naštevati nasprotja bi bilo nesmiselno, vse je drugače. Smo Alice v čudežni deželi!

Razgled iz 70. nadstropja. 2010-Singapur_00

Priprave na kitajsko novo leto. 2010-Singapur_01

Trgovina z računalniško opremo. 2010-Singapur_02

Bleščečih blagovnih znamk ne manjka. 2010-Singapur_03

Kopanje v reki. 2010-Singapur_04

Panorama po plohi. 2010-Singapur_05

V muzeju znanosti. 2010-Singapur_07

Grenivko? 2010-Singapur_08

Maša si kupuje zajtrk. 2010-Singapur_09

Neskončna ponudba hrane. 2010-Singapur_10

3 Replies to “Alice v čudežni deželi

  1. Jasmina

    Wow, dobro se sliši Singapur..jaz bi bila od 10 do 22 v računalniški trgovini :)))

  2. Boštjan

    Davor, tole je res videt izjemno, že iz fotografij kaj šele tam. Ravno včeraj, čeprav vas ne poznam sem se spomnil na vas, ko so na radiu Center rekli, kako hitro bo februar in marec tukaj. Vi pridete pa avgusta. Noro hitro gre vse skupaj. Upam, da vidite še več kotičkov naše čudovite zemlje, ker bo itak prehitro vsega konec. Srečno družina!

  3. Zlatka,Jan,Sergeja,Sergej

    Zdravo! Danes sem prebrala veliko vaših člankov, res so mi polepšali dan, še posebej zdaj, ko je pri nas še vedno huda zima. Otroci 5.A so se včeraj odpeljali na Roglo, kjer bodo ostali do petka. Upam, da bodo znali uživati in se prepustiti snežni odeji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja