Priprave na enoletno potovanje po svetu

To je prvi prispevek našega popotniškega dnevnika na potepu po svetu Brackotinapotovanju.si.

Čez 17 dni odhajamo na enoletno potovanje po svetu.

Priprave?
Enosmerne letalske vozovnice imamo, cepljeni smo, zdravila imamo, časopis, vodo, elektriko itd. smo odjavili, bančni računi so urejeni. Knjig imamo na tone, a v elektronski obliki. Odsotnost otrok iz šole je dogovorjena, učni pripomočki so pripravljeni. Oba nahrbtnika sta še prazna, ampak ju bomo kmalu napolnili s stvarmi, ki bi jih težko pogrešali. Koliko stvari, pa sploh potrebujemo za enoletni dopust? Malo.

Itinerar, predvidena pot?
Razen prve destinacije, ne vemo kam se podajamo, vemo le katere dežele si želimo obiskati, če pa jih bomo in kdaj jih bomo, pa prepuščamo usodi. Odrinemo tretjega avgusta 2009, vrnemo se predvidoma avgusta 2010.

Več o nas in spletni strani.

77 Replies to “Priprave na enoletno potovanje po svetu”

 1. "MALINA"

  Vsem Bračkotom želim srečo,srečo in zopet srečo na vašem potovanju.Uživajte ob vaših vseh najlepših enoletnih skupnih trenutkih kjerkoli že boste “vandrali” in če bo le mogoče dosti nam napišite kakšen je svet ……………….

  MALINA – (po Dušanovo)

 2. matevž

  Upam,da boste vesili in zdravi prišli domov.Ampak do takrat ko pridete,mi bo dolgšas.Le vzemite si čas,saj tako je prav!!!

  Eden in edini Matevž Knechtl

 3. neja

  Očudujem vas!!!

  Želim si, da bova imela z možem toliko “jajc” kot vi, da bova odpeljala družino okoli sveta!

  SVAKA VAM ČAST!

  SREČNO!!!!!!

 4. Sestra bračkotov :P

  Pa so šli..
  Z majcami od prijateljev, nahrbtniki, polni energije, malo pa tudi skrbi, če so le vse uredili. Še zadnjič smo se zbrali najbližji za slovo.. Kako se posloviš za leto dni od oseb, ki so ti najbližje pri srcu? Zelo težko.
  Srečno pot! Pogrešali vas bomo. Uživajte še za nas!!

 5. suza, vinko, živa, zarja, lučka

  Dragi naši Urnaut- Bračko

  Svet vas čaka da si ga ogledate in da ga počastite z vašim popotovanjem. Res vam iz srca želimo pestro pohajanje in vesele dni, tedne in mesece.
  Pazita nase in seveda na Saro in na Mašo. Z mislimi bomo z vami ter vas cel čas budno spremljali.
  Davor, Vinko pravi, da moraš vsepovspod sprobati vsaj eno vrsto lokalnega piva – da boš potem poročal, če je katero boljše od laškega.
  Sabrina, bom ti probala v službi obdržati pisarno ali vsaj stol, če ne bo šlo drugače – ha,ha.
  UŽIVAJTE in SREČNO POT!!!

  S & V & Ž & Z & L

 6. Helena, Gregor, Jaka

  Svet je lep! Oglejte si ga, naužijte se lepot.

  Mi pa bomo v mislih z vami potovali… in se kesali, ker si nikoli ne bomo upali na tako pot, kot je vaša.

  Leto je dolgo, po eni strani pa kratko! Je le delček našega življenja. Zagotovo bo vam hitro minilo, nam pa bo trajalo dolgo, med tem ko bomo čakali na vašo srečno vrnitev.

  Želimo vam prečudovito potovanje, polno doživetij, sreče, ljubezni, smeha in veselja… pa nasvidenje spet avgusta, leta 2010.

  H & G & J

 7. Ema

  Sabrina… želim vam srečno pot in z veseljem si bom preko spleta ogledala tvoje potovanje. Držim pesti…

 8. maja

  Super ste!!! Svaka cast!!! Velko srece, veselja in prijetnh dogoivscin zeli!

  lp iz NY

 9. Bibi

  Davor, kaj bomo pa mi v službi brez tebe eno leto??!!!
  Tudi naša gonilna sila si… upam, da se zdaj ne bo manj dogajalo, ker te ne bo z nami… no, se bomo že morali nekako znajt sami…

  Fuuuuul te bomo pogrešali! Vi pa uživajte maksimalno!!! 🙂

 10. Milly

  Lepo pozdravljeni,

  to je pa verjetno najboljša stvar, ki ste se je lahko domislili! Super! Želim vam srečno pot, ostanite zdravi in radovedni. In mi vas bomo z radovednostjo in navdušenjem spremljali. Pa še ena lepa: “I travel a lot. I hate having my life disrubted by routine.” (Caskie Stinnet)

 11. Nina

  Navdušena sem! Tudi jaz bi si želela tako družinico, pa pot pod noge!:) Uživajte!

 12. Špela

  Pozdravljeni,

  prebiram vašo spletno stran in navdušena sem nad odločitvijo. Tudi naša družina vsako leto potuje. Lansko leto smo bili na Tajskem. Če jo planirate in potrebujete kakšno informacijo pa javite in vam pošljem kakšen napotek.
  Vsekakor pogumna odločitev, držim pesti, da ostanete zdravi in bi vas spremljala sreča na poti. Uživajte drug z drugim, saj to je tudi namen. Vsekakor se strinjam, da je to, kar dajeta svojim otrokom nenadomestljivo (moja se sedaj, ko sta stara 16 in 11, tega že zavedata.)
  Srečno.

 13. RobertR

  Nad popotniško korajžo vaše družine smo v Sabrinini službi osupnili že večkrat v preteklosti. Ampak smo se počasi navadili, da pač greste in ste že kmalu nazaj. Skratka, v malo večji kalup bi vas spravili. Zato je bila novica, da odhajate za celo leto, tako lahkotna in svobodna, da se je težko usedla. V vsakem primeru spoštovanja vredna odločitev, ki vam bo omogočila osebno rast obenem pa premika meje in miselnost vseh, ki bomo spremljali vaše potovanje.

  Zdaj vas držimo za besedo, da boste nekaj potovanja podelili z nami, lepe in manj prijetne trenutke, ki na takem potovanju pač spadajo zraven. Osebno vam želim polno mero popotniške sreče, raziskovalnega duha in…lepo vreme.
  Srečno pot!

 14. roman

  ne moš verjet kaka trnova pot da sem prišo do te strani samo se pa je splačalo 🙂
  ja se veselim z vami ker vem da boste uživali tolko pa sem vas že spoznal 🙂
  želim vam vse naj na poti in da se čim večkrat javite !!!!

  P.S kdaj pa gremo kaj zopet smučat ?;)

 15. Eva

  Tudi sama sem se po naključju znašla na vaši strani in sem dobila kar kurjo polt ob prebiranju člankov in ob ogledu posnetka 🙂 Le tako naprej!
  Srečno pot vam želim.
  Eva

 16. Devid z družino

  Kapo dol!
  Torej je res. V imenu familije vam želimo prijetno potovanje ,predvsem pa naj bo prisotna sreča ,zdravje in veselje.
  Super ,da se bomo lahko brali na blogu in spremljali potovanje.

  Preden krenete se dodobra okrepite z žganci,kranjsko,pršutom,gibanico.štruklji,meso iz tunke……..:)))

  Srečno pot!!!!!!

 17. Mojca

  ekola! pa jo imamo! internetno stran…Roman bo vesel. 🙂
  Vam pa na vseh frontah SRECNO na poti!!!! Saj vem, da boste uzivali, vseeno pa ne pozabite pogledati na majice kje so vasi prijatelji!;)) Lepo se imejte!!

 18. Tanja

  Slucajno sem na STA forumu videla tole objavo in…Ja, super odlocitev in prav zavidam vam 😉 Seveda zelim srecno in zanimivo potovanje. Vas bom brala na blogu in potovala z vami. Uzivajte!!

 19. Goga

  Ne vem ce sem spregledala, ampak mene zanima kako boste financno zmogli. Drugace pa vam zelim na poti veliko zdravja in srece.

 20. družina Korošec

  Da se ste po srcu in duši pustolovci, vemo že dolgo, pa vendar ste nas presenetili z vašim podvigom. Ohranite vso hrabrost in dobro voljo, naj vas na poti spremlja sreča ! Vas bomo spremljali. VSE DOBRO IN SREČNO BRAČKOTI !!!!

 21. Jožef

  Čisto slučajno sem prišel do vaše spletne strani. Pritegnila so me vaša potovanja. Tudi sam sem potoval po Indiji, vožnja z lokalnimi transportnimi sredstvi – vlaki in avtobusi, je za nevajenega Evropejca prava pustolovščina. Že nakup vozovnice je podvig posebne vrste, da o nepopisni gneči niti ne govorim. O tem ne pišete ničesar. Tudi sicer prijetne fotografije bi bile boljše, če bi jih opremili s kratkimi komentarji. SREČNO POT VAM ŽELIM!

 22. Miha

  Vsi vam želijo srečo … Nekako se mi zdi da jo že imate in to veliko nje že samo s tem ko imate en drugega; zato vam bom jaz zaželel zdravja, ki pa ga v odročnih deželah nikoli ni preveč še posebej pri otrocih. Čuvajte se na poti in imejte se radi pa bo vse OK. Komaj čakam da bom bral vaš dnevnik.

  LP

 23. družina Jesenik

  K tej odločitvi je potrebno precej volje, želje in hrabrosti. Vi jo že dolgo imate in ni dvoma v to, da ste si izbrali pravo pot. Seveda vas bomo spremljali in vzpodbujali. Naj vas predvsem spremlja sreča in dobra volja.

 24. SArČIka

  vsi me poznate saj sem član naše družine ko sem izvedela za to sem planila v jok a na koncu…malo bolj veselila
  vsi so me spraševali:kaj si boste celo omaro nesli s sabo?!: )

 25. Urska

  Zivjo!
  Ce vas pot zanese v Indijo, natancneje v Hyderabad, vas vabim, da se oglasite pri nas. Resno mislim 🙂

 26. b

  Kjer je želja, tam je pot, težja je pot, večje je zadovoljstvo, ko dosežeš zadani cilj !!!
  Vi boste svoje sigurno uresničili…

 27. sabrina

  Saj ne morem verjeti koliko dobrih besed, lepih želja in podpore ste nam namenili.
  Najlepša hvala.
  Vse dobro vam želim.
  Bomo v kontaktu.

 28. Nataša

  Za čestitat – ste živ dokaz, da je samo volja pomembna! Srečno in še enkrat srečno na poti! Smo 5članska družina in vsi držimo pesti, da vam uspe, kot si želite. Bomo z vami.

 29. Andreja

  Hojla,..ponaključju sem odkrila vaš link!
  Zaželim vam lahko le srečno in z veseljem bomo vsi prebirali o vašim dogodivščinah.

 30. Katja

  Svaka čast!
  Nimam kaj dodat, je Davor že vse lepo napisal.
  Srečno, kjerkoli že boste in veselim se branja vaših zapisov in gledanja fotk!
  🙂

 31. jasmina

  Jaz pa najbolje vem, kako ste super 🙂 Imejte se enkratno, to vam iz srca želim, samo potem pa le pridite nazaj, ker boste za sabo pustili veliko praznino, ki jo lahko samo vi zapolnite 🙂

 32. Tomaž

  Bravo,
  uživajte, spoznajte čimveč ljudi, navad, šeg, hrane itd., spijte kako dobro pijačo, pa tudi če ne bo najboljša boza na svetu. Mi z manj poguma in smelosti pa bomo z veseljem prebirali zapise z vaše poti in vas tako spremljali.
  Imejte enkratno leto, srečno.

 33. Mitja

  Bračkoti 🙂
  kapo dol in spoštovanje za takšno odločitev.Glede na to, da je ustvarjenje moje družine začasno zamrlo moj popotniški spirit sem enostavno navdušen nad vašim podvigom, sem ob gledanju posnetka na Youtubu kar zarosil oči,je videti, čutiti,da ste pravi team in to je zmagovalno.Predvsem pa vem,da bosta vajina sončka dobila tako vrhunsko življenjsko popotnico, kot je ne bi mogla nikjer drugje. BRAVO! Ker boste sporoti objavljali premike se morda v letu dni pa še kje srečamo. SREČNO!

 34. Darja

  Bravo, bravo, bravo! Za pogum, za “jajca”, za odnos do življenja, za vse, kar dobrega premorete in boste gotovo na bančnem računu vrednost in lepote povečali! Srečno pot!

 35. Someone

  Upam, da se boste imeli super in čim več poročali zadeve s potovanja. Verjetno boste ostali kar nekaj časa v posamezni državi, tako da boste zvedeli kakšne posebne običaje/pravila in bi bilo fino da kaj napišete o tem, da če se kdo odloči iti tja ima kakšen dober nasvet – morda tudi kam iti in koliko kje kaj stane.

 36. ZLATKO

  Čudovito, uživaaaaaajteeeeeeeeeeeee……………….
  Če bo kaj potrebno sem tu.
  lepe pozdrave in vse srečno
  zlatko

 37. Vera

  Tudi jaz vam želim srečno pot in predvsem veliko čudovito preživetih dni. Res ste neverjetna družinica…, že sama organizacija takšnega popotovanja vzame precej časa. No ja, bo pa celo leto lepooooo….
  Vse naj, naj vam želim in uživajte!

  P.S. Kar se tiče posnetkov, se pa kar strinjam z g. Marjanom, so res naravnost čudoviti.

 38. marjan

  Srečno pot vam želim, res ste carji.
  Pa še na eno stvar mi odgovorite, s katerim fotoaparatom(objektivom) naredite tako čudovite posnetke.
  Lp Marjan

 39. nina

  Jap res ste carji…! Želim vam le srečno, ostalo imate!

  z veseljem vas bom spremljala…!!!

  nina

 40. Matej

  Ob spletnih straneh takšne vrste običajno skomignem z rameni – zdijo se kot hvalisanje v stilu “jaz lahko, ti pa ne moreš”, a tukaj imam popolnoma drugačen občutek. Odlično, želim vam, da se imate predvsem super mega fajn in da bi vse težavice uspešno sproti prebrodili (precej potujem po svetu, najraje neorganizirano in so mi znane situacije, v katerih se znajdeš) ter da se boste vrnili v našo prelepo deželico polni novih izkušenj, znanj ter povezani kot še nikoli.

  Veliko uspeha – z veseljem bom kdaj prebral kakšno sporočilo na blogu.

  Matej

 41. Staša

  Hoj Sabrina in družinica!
  Želim vam srečno pot, vesele dogodivščine, prijetno vreme, veliko zabave in komaj čakam, da bom s pomočjo vašega dnevnika deležna vsaj malo vaše pustolovščine.

 42. MAKA

  joj prav pogrešala vas bom še posebaj tebe SARA!!!upam da boste uživali in prosim pošiljajte mi meile prek mojeg g-maila maka.dovecar@gmail.com in se bomo kaj čuli!!!prav zavidam vam da greste na JAPONSKO čeprav mislim da bom jaz tui šla!!!!!
  lepo se imejte in užiwajte!!!!

 43. Mirica

  Čestitam…. in kar srce mi utripa ob misli, kaj vse boste doživeli, se naučili, spoznali in nam o tem pripovedovali, ko se vrnete. In občudujem vas, da ste se uspeli potegniti iz svine povprečja današnje družbe.
  Z veseljem bom prebirala vaše prispevke!
  Mirica

  “Za vsakogar pride čas, ko mora zavihati rokave in na vrh svojega seznama, obvezno uvrstiti sebe.” (Marian Wright Edelman)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.