22. september, Mašin dan

Maša se je prihajajočega rojstnega dneva veselila že tedne vnaprej, kot da bo praznovala naslednji dan. Želela je praznovati na morju. Bolj se je veliki dan bližal, manj ga je omenjala. In nekaj dni pred rojstnim dnevom ga sploh ni več omenila. Dogovorili smo se, da jo za rojstni dan presenetimo. Priprave so se pričele. Bili smo na majhnem otoku Gili Air, kjer je edini prevoz kočija, ki jo vleče majhen konjiček po peščenih tleh in elektrike zmanjka nekajkrat dnevno. Skrbelo me je kako bo s torto, kje bomo dobili balone, iz česa bomo izdelali čestitke. Ampak ni bilo problema, v majhni trgovinici so imeli celo pisane balone. Torto sem naročila v eni izmed restavracij, kjer so mi obljubili celo svečke in napis na torti. Seveda sem bila do trenutka ko sem torto tudi zares videla, v napetosti ali jo bomo tudi dobili ob pravem trenutku. V Indoneziji smo si skusili, da je pač bolje nikomur verjeti na besedo.

Večer pred rojstnim dnevom, sva z Davorjem v našem bungalovu obesila balone in napis, da Maša praznuje rojstni dan. Vse je bilo pripravljeno za veliki dogodek.

Kot vsak dan, se je tudi ta dan Maša že zgodaj zjutraj priplazila v najino posteljo. Ker je bilo še temno, balonov sploh ni opazila. Ko pa se je začelo svitati, jih je opazila in se čudila kdo jih je obesil. Povedali smo ji, da je to presenečenje. Takoj je ugotovila za koga.

Maša: »Kaj res imam rojstni dan?«
Mi: »Ja Maša.«
Maša: »Kaj čisto zares imam rojstni dan?«
Mi: »Ja čisto zares.«
Maša: »Danes sem jaz glavna«
Ja ti si glavna.

Čestitali smo ji in ji izročili ročno izdelane čestitke. Teh je bila zelo vesela. Maša zna ceniti kar je dano iz srca in se tudi zahvaliti kot malokdo. Nasploh so njena čustva kot divji konji. Divja in nepredvidljiva.

Potem je sedla na posteljo, se pogledala od nog do glave in se očitno ustrašila velikosti svojega teleščka: »Joj, še vedno sem mala!« Pričakovala je namreč da bo zdaj, ko je stara 6 let, velika vsaj tako kot Sara.

Ko smo opravili vso proceduro, se ji je obrazek skremžil in je pričela jokati. Preveč čustev naenkrat. Še enkrat poljubčki in objemčki in potem je bilo vse dobro.

Njena želja za ta dan je bila, da skupaj zgradimo peščeni grad. 2009-Indonezija_47 Skrbelo jo je, kje bomo dobili torto, ampak tudi ta strah je bil odveč. 2009-Indonezija_48

Galerija vseh fotografij iz Indonezije.

15 Replies to “22. september, Mašin dan

 1. Mojca & Klavdija

  Vse najboljše maša.Ostani takšna kot si,zrasti v veliko, lepo,prijazno in posebno punco . Poljubčki od Mojce in Klavdije 🙂 😀

 2. Helena, Gregor, Jaka

  BRAVO. Uspelo vam je presenetiti Mašo! Mi pa iz srca čestitamo naši slavljenki za rojstni dan. Naj bo še naprej tako prisrčna in prikupna. VSE NAJBOLJŠE, MAŠA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Helena, Gregor, Jaka

 3. MajaD

  vse naj naj Maša! Bodi vesela, zdrava, glavna in še kaj!!!!
  ti želijo
  Maksi, Kaja, Maja in Matjaž

  Torta pa je bila super, kaj?!

 4. Kaja, Nik, Petra, Lili in Tomi

  Vse najlepše za te,
  vse najlepše za te,
  vse najlepše, draga Maša,
  vse najlepše za te!

  Pa atiju naroči, da mail pogleda!

  Papa

 5. Jasmina

  O ti naša mala pupa 🙂 Še prehitro boš tako velika, kot Sara 🙂 Vse najboljše! Čez leto dni boš glavna vsem nam 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja