V družbi največje živali na svetu

Sedaj smo na Šrilanki, kjer nas je obiskala babica Lidija. Zelo smo je veseli, skupaj se kopamo in igramo. 2010-Srilanka_001 Izvedeli smo, da je blizu Šrilanke možno videti največjo žival na svetu, sinjega kita in se odpeljali na izlet. V pristanišču nas je pričakala ladja, sedli smo na blazine in odpluli proti odprtemu morju. Postregli so nam s sadjem in zajtrkom, a jaz nisem jedla, saj mi je bilo zaradi pozibavanja ladje, slabo. Pluli smo na odprto morje in oprezali za kiti in delfini. Naenkrat se je fant, član posadke, ki je z velikimi očmi zrl v morje, zadrl: »Nara, nara, look there«, Poglejte tja! Zagledali smo celo jato delfinov, ki so skakali iz morja in se nam razkazovali. Bilo jih je vsaj dvajset, bili so temni in veliki. Čez nekaj časa so izginili, a kmalu smo jih znova zagledali.

Nato smo pluli naprej po morju, ves čas mi je bilo slabo in sem na pol spala. Minilo je precej časa, bili smo tako daleč, da se kopno skoraj ni več videlo. Nenadoma se je čisto blizu ladje pojavil kit! Zagledali smo ogromen trup in curek vode, ki je škropil v zrak. Vsi smo kričali. Videli smo le en del kita, ki je bil strašno velik. Kit se nam je prikazal še večkrat, a bolj od daleč, enkrat smo videli le rep, drugič pa kako je škropil v zrak. Povedali so nam, da tukaj živi družina kitov in da se mladič do tretjega leta sploh ne pokaže na površini. Kasneje so nam povedali, da je bil velik kakšnih 25 metrov, za dva avtobusa. Kit ima jezik velik kot slon in srce veliko kot avto.

Čez čas so nas vprašali, če se želimo kopati. Mislila sem, da se šalijo, saj smo bili na odprtem morju, a so že poskakali v vodo. 2010-Srilanka_005 Tudi mi smo skočili za njimi in se okopali v 2000 metrov globokem morju.

Bilo mi je zelo všeč.

12 Replies to “V družbi največje živali na svetu

 1. patricija

  uf ta kit pa je bil res velik glede na tvoj opis 🙂 lepo si to napisala Sara 😀 vidim da uživaš v raziskovanju novih dežel 😀

 2. Enja

  Lep pozdrav še vedno iz Unawatune. Vidimo, da uživate še naprej in tako je prav. Tukaj je vedno več slovencev, vsak dan kakšen zraven. Obiskale so nas tudi meduze in opikale seveda otroke.
  Lepo se imejte še naprej!
  Ejna, Alex, Karmen in Davorin iz Sri lanke

 3. Lea

  Ooo, me ful veseli, da sem odkrila tale blog, ker je priklical zelo sveže spomine 🙂 Pred enim mesecem sem bila namreč tudi sama na Šrilanki in med drugim sem si prav tako ogledala kite in delfine..nepozabno 🙂

 4. manja eder

  OJLA DRUŽINA BRAČKO IN BABICA KI JE ŠLA NA JUG
  Veselim se z vami, uživajte, lep je brati vaše dogodovščine . Upam in želim si, da bodo moji otroci in vnuki videli in DOŽIVELI SVET.
  Manja iz totega Maribora

 5. Maksi

  ful dober članek Sarika.Kaja bi dala vse da bi videla jato delfinov.Če boste videli kake jate morskih psov mi rečite,ne!Mi v Slo. zmrzujemo pod ničlo stopinje vi pa vročinaaa! Vseeno mesec potovanja gredo vam hitro…FAJN SE MEJTE IN SE KMALU VIDIMO!
  Maksi

 6. eMa

  uf morjee pa kak lepa plažaa
  samo wseeno nebi skakala v wodo kjer sonotri kitii
  okeeej užiwajte še napreej

 7. Deda in Babi

  Šarika, zelo lepo si napisala,samo mene je tako strah za vas ,da se upate kopat v tako globoki vodi v vodi kateri živi cela družina kitov. Upam da vas kdo opazuje in pazi na vas.Lepo se še naprej imejte in pazite nase.Imamo vas radi in pošiljamo poljubčke.Babica.

 8. Deda in Babi

  Čarek moj, morski psi , sloni, nosorogi, tigri, bivoli, kamele, kiti, delfini, kaj je zdaj na vrsti dinazovri?

 9. Jasmina

  jej….nepozabna doživetja
  In poglejte babico in poglejte vas! Saj ste punce že prave domorodke! Polno lepega še naprej!

 10. Tetica

  Zelo lep članek, Sarmica … mi je žal, da ti je blo slabo, upam, da si vseeno uživala 🙂 Lepo se mejte, polupčkaj Mašo in pozdravi še babico ter ateja in mamo, ter uživajte še dalje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja