Iskalci zaklada zapustili Avstralijo

Avstralija, daljna celina tam nekje spodaj, je za nami. Zelo smo se je veselili, ko smo prihajali, zelo smo bili veseli, ko smo odhajali. Pa ne zato, ker smo se veselili Filipinov, ampak ker smo po skoraj petih tednih odšli iz Avstralije. Saj ne, da je z Avstralijo karkoli narobe, čudovita je, le za nas preveč urejena in razvita, preveč enostavna za potovanje in nenazadnje, tamkajšnje cene se ne ujemajo z našim proračunom.

Ves čas v Avstraliji se mi je dogajalo, da sem jo nehote primerjal z Indijo. Morda zato ker je Avstralija najbolj zahodnjaška, Indija pa najbolj vzhodnjaška dežela, kar smo jih obiskali na tem potovanju. Indija je polna nasprotij in nelogičnosti, v Avstraliji nam je bilo jasno vse. V Indiji predpisi, vozni redi in jedilni listi ne veljajo, v Avstraliji je predpisano vse in kar je predpisano, velja. Kar smo pogrešali v Indiji, smo imeli v Avstraliji, kar smo pogrešali v Avstraliji, smo imeli v Indiji. Ko smo zapuščali Indijo, smo se veselili, da zapuščamo nam tako težko razumljivi kaos in se podajamo v urejen, nam bolj znan svet. Ko smo zapuščali Avstralijo, smo se veselili, da gremo proč od urejenega, nam znanega sveta, v manj znano, manj urejeno in manj predpisano Azijo.

Stvari niso takšne kot si jih ljudje želimo. Želimo si nekaj česar nimamo, ko to dobimo, si želimo nekaj drugega. Vedno je nečesa premalo, nečesa preveč. Vesel sem, da imamo priložnost potovati, se učiti sprejemati stvari takšne kot so in biti zadovoljni s tem kar imamo.

Galerija fotografij iz Avstralije.

3 Replies to “Iskalci zaklada zapustili Avstralijo

 1. Sergej

  Hoj, Davor …

  Lepo zapisan zaključek ” Stvari niso takšne kot si jih ljudje želimo. Želimo si nekaj česar nimamo, ko to dobimo, si želimo nekaj drugega …..
  Slednje, mislim sprejemanje stvari takih kot so …, pa je kar zahtevno učenje 🙂 … komur se tega uspe naučit je zmagal … Uživajte v svoji priložnosti !

  LpS

 2. Barbara

  Saj veste kaj pravijo: “Pazi, kaj si želiš- lahko se uresniči!” In prav tako ni vse zlato kar se sveti in ni vse tako slabo, kot se zdi na prvi pogled. Verjetno so sreča, želje in sanje nekje vmes- med dobri in slabim. In vi ste na poti, da to ugotovite… Lepo se imejte in en še zimski pozdrav iz domovine- upam, da se naslednjič javimo polni spomladanskih rož! Barbara

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja