Tri punce v Gangtoku

Ati je šel na treking, me pa smo ga čakale v velikem bogatem mestu. Imele smo zabavo za noč čarovnic, v temi smo plesale okoli sveč s črno pobarvanimi očmi in zobmi. 2009-Indija_27 Eno jutro smo se odpeljale na izlet. Najprej smo si ogledale razstavo rož. Bilo je polno lepo cvetlic in prijaznih dečkov, ki so se želeli slikati z nami. Potem smo šle na Ganesh tok, kjer je hindujski tempelj in pa tudi razgledna točka. Od to smo gledale Kanchenjungo, tretjo največjo goro na svetu, ki je kukala izza oblakov. V templju nas je menih posvetil in nam okoli zapestij zavezal rdeče vrvice. Pod templjem so posojali tibetanska tradicionalna oblačila. Mene so oblekli v pisana oblačila in mi nadeli klobuk s krznenim robom. Za nameček pa so mi okoli vratu obesili veliko rdečo ogrlico. V teh oblačilih sem se dobro počutila in vsi so me slikali. 2009-Indija_24 Kasneje smo obiskale Himalajski živalski vrt. Pričakala sta nas dva velika okrogla kosmata črna himalajska medveda. Mama je rekla da so trije, v resnici pa je bil eden velik za dva. Ogledale smo si tudi pisane ptice. Na naše presenečenje smo zagledale tri puhaste mehke rdeče pandice.

Iz velike kletke nas je opazoval snežni leopard z zelo debelim puhastim repom, rep je bil debel kot moja noga. Prišli so trije Indijci in leoparda izzivali. En dečko se je celo usedel na rob kletke in leopard je skočil in zasadil kremplje v mrežo. Prišle smo do prazne kletke, a naenkrat je na mrežo skočil mali mucek, ki je bil v resnici leopard. Rep je naslanjal na mrežo in jaz sem ga pobožala po njem. Bilo je mehko in prijetno. Vrgel se je na hrbet in začel gristi svojo taco in si loviti rep. To je bilo zelo smešno.

Ustavili smo se še na Tashi razgledni točki in nekaj prigriznile. Skozi daljnogled smo si ogledale polno lepih vrhov Himalaje in en ledenik. Obiskale smo tudi direktorat za ročna dela, kjer izdelujejo plišaste igračke, barvajo mandale, izdelujejo preproge in izrezujejo leseno pohištvo. Izlet mi je bil zelo všeč. Ogledale smo si tudi slapove ki imajo ime po indijancu Banjhakriju 2009-Indija_26 in znanstveni muzej energije.

Vsak dan smo počele kaj zanimivega, tako da nam je čas brez atija, čeprav smo ga pogrešale, hitro minil.

7 Replies to “Tri punce v Gangtoku

 1. Andrej Smid

  frajeri ste totalni,
  lepo pozdravljam ateja, bil je v paralelki v osnovni šoli.
  v sikkimu sem bil 1996, pogled na kanchenjungo je prelep, takrat sem stanoval v hotelu modern lodge, ki sta ga furala dva prekrasna brata, ki sta me z rizevo juho ozdravila petdnevne diareje.
  prekrasne terase riza in kardamoma, ona knjiznica s tibetanskimi spisi, samostan, pa tudi treking je na 4000 m super.
  lepo se mejte, sem in tja spremljam vaso pustolovscino, bravo bravo bravo
  a

 2. Katja

  Girls just wanna have fun…v tem stilu, a ne? Lepo se imejte in uživajte, kolko gre. Pri nas pa je danes Martinovo…vse po starem, gužva v mestu…

 3. Tomi in moji

  Hehe, vidim, da ste si babe nardile čago ko ste se “fotra” rešle – hehe, saj ne – samo šala mala 🙂
  Lepo se imejte in pazite en na drugega!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja