Spet potujemo!

Bil je že skrajni čas, saj nismo potovali že celo večnost. Resda smo se v lanskem letu podali na več oddihov, a dlje od Irana nismo prišli. Pravzaprav je bil Iran edino družinsko potovanje, ki smo ga opravili, odkar smo se vrnili z enoletnega potovanja. Vtisi s slednjega seveda še niso pozabljeni (niti ne bodo), a vseeno je čas za nove izzive, nova doživetja in nove vtise, ki jih lahko ponudi le potovanje v kraje, ki jih še nismo obiskali.

Odločitev za potovanje ni bila načrtovana, ampak je prišla povsem spontano. Priložnost za potovanje se nam je ponudila ravno v času, ko nam je odpadlo smučanje in smo iskali alternativo, da bi nekje preživeli božično-novoletne praznike. A namesto tega smo dobili namig za nakup letalskih vozovnic po zelo nizki ceni. Velikokrat sem že kje zasledil, da je kdo zaradi napake v rezervacijskem sistemu, kupil letalske vozovnice po smešno nizki ceni, a tokrat se je priložnost ponudila nam. Za več ur sem se zakopal v iskalnike letalskih vozovnic. Po dolgotrajnem usklajevanju odhodnih in dohodnih letališč ter različnih terminov, mi je poceni vozovnice resnično uspelo najti.

Torej potujemo čisto zares in to čez lužo. Tja, kamor si najbolj želi naša blišča in mondenosti željna Sara, v New York. A ker smo tam že bili in ker je v New Yorku februarja prav tako mrzlo kot pri nas, se bomo soncu in izzivom naproti odpravili na Karibe. Vsekakor pa si bomo tudi v najbolj navdušujočem mestu na svetu, New Yorku, vzeli nekaj dni, da se ga ponovno naužijemo. Tokrat upam, da pri bolj polni zavesti, kot takrat, ko smo bili zaradi časovne razlike med Tokiom in New Yorkom tako zdelani, da smo sredi belega dne dremali na klopcah Manhattna.

Osrednji del potovanja, ki je pred nami, bomo pa namenili otočku, pol manjšemu od Slovenije, o katerem zaenkrat poznamo le tole:

Kaj vse bomo tam počeli še ne vemo. No, razen tega, da bomo otoček prepotovali po dolgem in počez ter se skušali čim bolj naužiti karibskega morja in sonca, saj nam slednjega v tej predolgi zimi že krepko primanjkuje.

2 Replies to “Spet potujemo!

 1. Davor

  Življenjski stil, ki ga omenjaš, si privoščimo tako, da oba delava, dneve dopusta in prihranke pa dajemo za potovanja, preprosto.
  Na enoletnem potovanju smo porabili tam od 50 do dobrih 100 evrov na dan.

  Sploh pa je potovanje drago le toliko, kot so drage tvoje potrebe. Ponavadi so najskromnejši popotniki tisti, ki potujejo na daljša potovanja.

  Pa obilo sreče in uspeha pri odkrivanju recepta!

 2. andrej

  uau, odkril tale blog in seveda sem navdusen. tud sam velik potujem in iscem recept kako bi lahko od tega zivel…;)
  povejte mi, kako vam financno uspeva ta krasen zivljenski stil?
  se to, ce ni skrivnost, kolk vas je stalo cca. celoletno potovanje?
  thx in srecno pot!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja