Poletno popotniško mrtvilo

Na dopust na morje se gre poleti in pika. Že od nekdaj je tako in nič ne kaže, da se bo to spremenilo. Seveda drugače nima smisla, saj je pri nas kopalna sezona ob morju le poleti. Glede na to, da je pozimi čas za smučanje, pomladi za vrtnarjenje in jeseni za hribarjenje, se človek vpraša, kdaj je sploh čas primeren za delo. No, za nas je zdaj. Delamo s polno paro in namesto, da bi uživali na dopustu, o dopustniških užitkih le poslušamo od drugih. Zdi se, kot, da so vsi nekje na dopustu. Kdo pa še ni, je tik pred tem, da odide. Tudi mestne ulice in drugače prometne vpadnice so prazne. Poletna sezona je na vrhuncu, ni kaj. Še naša hiša je bila zadnja dva tedna v znamenju poletnega mrtvila, saj otrok ni bilo doma. Ena je počitnikovala ob morju, druga ob Kolpi. Zanimivo, kako človek pozabi, kako prazna je hiša brez otrok. A sedaj smo znova doma in hiša je polna kot ponavadi.

Še dobro, da smo si letos že privoščili kar nekaj dopusta, tako, da nam tega, da so skoraj vsi razen nas na dopustu, ni težko prenašati. Sploh pa je poletje čas, ko je doma najlepše. (Zdaj se že ponavljam, to sem menda že večkrat zapisal.) Mi bomo v tople kraje pobegnili, ko bo pri nas zima, a ta je še daleč, naj se ji kar nič ne mudi, do takrat je treba še veliko postoriti.

Kakorkoli že, vsi, ki ste na dopustu, imejte se skrajno lepo, ne razmišljajte o domu, službi ali kakršnihkoli težavah, uživajte. Tisti, ki pa ste doma, pa uživajte še bolj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja