Tri leta

Sedemnajsti julij je pri nas že dolga leta poseben dan. Od leta 2009 naprej se na ta dan spomnimo celo dveh dogodkov. 17. julija 2009 smo namreč na strani Brackotinapotovanju.si objavili prvi prispevek. Naša spletna stran torej praznuje tretjo obletnico. Pravšnja priložnost, da se ozremo nazaj in se spomnimo na dežele, ki smo jih v teh treh letih prepotovali. Skupaj jih je bilo več kot dvajset! Seveda smo jih večino obiskali v času enoletnega potovanja, a gremo naprej, s potovanji nadaljujemo.

Od vsega, kar se nam je v zvezi s potovanji zgodilo po vrnitvi iz enoletne pustolovščine, se mi zdi najpomembneje to, da nam jo je uspelo zadržati. Da ni popustila, da ni zamrla ali nas zapustila, da je še vedno z nami v vsej svoji moči. Tudi po dvanajstih letih družinskih potovanj in obiskanih več kot petdesetih državah, nas še zmeraj drži, nas vleče in žene. To je seveda strast do potovanj. To, da nam je to izredno močno čustvo uspelo ohraniti skozi tako dolgo obdobje, je nedvomno naš največji popotniški dosežek. Še danes, po vseh dobrih in slabih dogodivščinah, ki smo jih bili na potovanjih deležni, vztrepetamo, ko pomislimo na to, da bomo znova potovali. Tokrat te strasti, ki jo je, kot vsako drugo močno čustvo, zelo težko izražati, ne bom podrobneje opisoval. Sploh pa jo tako ali drugače izražamo v prispevkih na naši spletni strani, ki smo jih v treh letih napisali natanko 186.

Zraven tega, da smo potovali in o naših potovanjih pisali, smo v teh treh letih, bolj kot kadarkoli prej, počeli še nekaj: spoznavali druge popotnike. Z njimi smo si delili (dajali in prejemali) popotniške izkušnje. In te, kadar so pridobljene iz prve roke, so neprecenljive za marsikoga, ki se odpravlja v neznano.

To smo torej počeli zadnja tri leta; potovali, o potovanjih pisali in se o njih pogovarjali. Seveda smo potovali tudi prej, a o potovanjih nismo toliko pisali in se o njih pogovarjali. Vse to bomo počeli še naprej. Tudi v prihodnje se bomo trudili in odkrivali nam neznane kraje širom sveta ter se podajali v pustolovščine v daljne in bližnje dežele. Ob tem bomo to, kar na (in po) potovanjih doživljamo, delili z vami tako na https://brackotinapotovanju.si, kot še kje drugje.

Za naslednje triletje pa si glede potovanj želim le eno, da nam bo strast do potovanj uspelo gojiti naprej.

6 Replies to “Tri leta

 1. Davor

  Zdravo Luka! Seveda gremo naprej, tokrat sicer bolj z objavami, kot s potovanji, a tudi ta pridejo kmalu na vrsto.

 2. Deda in Babi

  Ko sva čitala prispevke smo si bili blizu, tudi ko se nismo mogli videt ali slišat.

 3. Davor

  Zdravo Špela! Hvala tudi vama, da sta vajino pot delila z nami. Glede Evrope pa se mi zdi v redu, da ji posvetimo več časa, saj konec koncev trideset plus ali koliko že držav ima, ponuja večjo raznolikost, kot si mislimo. A kaj, ko enkrat okusiš čare, ki jih ponuja Azija, potem je težko popotniški apetit potešiti v Evropi…

  Upam, da se preden znova uideta v Azijo, še kaj oglasita.

 4. Spela

  Hvala za tri leta zanimivih prispevkov, predvsem pa za vse tiste nasvete 🙂 sem prepričana, da vam ne bo hitro zmanjkalo tem, za prispevke ali idej za potovanja.
  Midva sva letos bolj omejena na Evropo, ker sma spet na faksu. Zato pa že načrtujema Back to Asia 🙂 verjetno januarja ali februarja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja