Poletna popotniška mrzlica

Šele en mesec je minil od tega, ko sem pisal o poletnem popotniškem mrtvilu. Neverjetno, v kako kratkem času se stvari obrnejo na glavo! V začetku julija, potem ko smo se vrnili z dopusta, sva s Sabrino, ko otrok ni bilo doma, resda ležerno in brezbrižno uživala v poletnem mrtvilu. A takorekoč čez noč, kot da bi naju nekdo uročil, je mrtvilo oživelo in prešlo v mrzlico. Popotniško mrzlico!

Imam dve teoriji, zakaj je do tega prišlo, a za nobeno nisem prepričan, da je prava. Po prvi teoriji sumim, da je prav mrtvilo pripeljalo do popotniške mrzlice. Kadar imava preveč prostega časa, namreč najine misli hitro zaidejo k potovanjem. Zato sva v tem brezbrižnem času skovala načrte za dvoje daljših potovanj, ki se ju nameravamo lotiti v prihodnosti. Eno v bližnji (morda že čez nekaj dni), drugo malce kasneje. Potovanj seveda nisva le načrtovala, temveč smo v poletnih mesecih skočili na še več vikend izletov po bližnjih deželah, kot ponavadi. To niti najmanj ni podobno popotniškemu mrtvilu.

Po drugi teoriji pa menim, da gre za kreativnost. Stanje ustvarjalnosti je namreč epidemija, ki jo je nemogoče lokalizirati oziroma omejiti le na eno zaprto področje. Vsaj pri meni je tako: ko gre, gre in to na več področjih. Zadnje mesece sem namreč bil kreativen, kot že dolgo ne. In ogenj kreativnosti je eden izmed najmočnejših virov energije oziroma strasti, ali kakorkoli že to močno hotenje do ustvarjanja imenujemo. V tem stanju, namesto, da bi po delu utrujen počival, iščem drugo delo. Noro, ampak resnično. Tako sem v tem času, ko sem ustvarjal na nepopotniškem področju, namesto da bi počival in se prepuščal popotniškemu mrtvilu, strast ustvarjanja prenesel še drugam. In voilà, zanetil sem popotniško mrzlico!

Je bil za izbruh popotniške mrzlice kriv dolgčas v prostem času ali kreativnost v neprostem času? Tega ne vem. Vem pa, da se vsako čustveno stanje, potem, ko doseže vrhunec, začne slej kot prej gibati v drugo smer. Zato nameravava s Sabrino takoj, ko se kreativnostna krivulja začne prevešati, odpotovati. A več o tem v prihodnjih dneh, naj karte najprej padejo na mizo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja