Lepo je v Italiji

Prvi dan krompirjevih počitnic v Italiji smo se podali v zabaviščni park Mirabilandia. Do tja je bilo sicer šest ur vožnje, a nič zato, izplačalo se je. V parku smo si, kot se spodobi, dali duška in se ves dan podili iz enega rolerkosterja na drugega. Od tistih, ta majhnih za Mašo, do tistih najbolj vratolomnih, na katere sva si upala le Sara in jaz. Vožnja z vlakcem, ki od 0 do 100 km/h pospeši v 2,2 sekundah je bila menda najbolj vratolomna od vseh voženj kar sem jih doživel.

S Saro sva obiskala tudi hišo strahov, v kateri je Sara od groze kričala, jaz pa se smejal. Skratka, tipičen družinski dan v zabaviščnem parku.

Drugi dan smo se zapeljali čez gore in počez prečkali italijanski škorenj ter se tako znašli v opevani Toskani. Prvi kraj, ki smo ga obiskali je čudovito mestece Siena, kjer smo preživeli popoldan v sprehajanju po starih mestnih ulicah. Pri tem se seveda nismo pozabili okrepčati v pravcatih italijanskih gelaterijah z izvrstnim sladoledom. Da o kapučinu, siru in salamah (1 rezina salame stane 1€!), ne govorim.

Tretji dan smo obiskali dva kraja, San Gimignano in Firenze. A ker so kraji, ki jih omenjam, v zgodovinskem in umetniškem smislu eni izmed najlepših krajev na svetu, brez fotografij ne bo šlo. Teh v tem trenutku ne morem pripeti, zato bo bolje, da z objavo nadaljujem prihodnjič.

Do takrat pa, lepo je v Italiji, še lepše pa doma, kamor smo se pravkar vrnili!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja