Pozdrav s Cipra

Tako. Za nami so šele prvi trije dnevi na Cipru, pa se kljub temu zdi, da smo že toliko vsega videli in doživeli. Prespali smo v treh različnih krajih, prevozili 400 kilometrov, se podali na tri trekinge, obiskali več krajev in vasi, se sprehodili po kakšnih petih plažah in se danes celo okopali v morju.

Ciper nam je všeč. Klima je čudovita, sonce toplo, narava divja, morje turkizno in sadje obilno. Hrana je, kot se za ta del sveta spodobi, (za naš okus preveč) mesna: souvlaki, gyros, kebab, jagnjetina, musaka, ribe itd. V tem letnem času, ko je turistov le za vzorec, je kaj drugega težko dobiti. No, razen v turističnih krajih, tam je (za primerno ceno) vsega v izobilju.

Ko sem ob prihodu na Ciper sedel za volan na desni strani avta, me je kar stisnilo, saj že dolgo nisem vozil po napačni strani ceste. Na Cipru vozijo po levi! Prvih nekaj kilometrov sem vozil čisto ob sredini vozišča, saj se mi je zdelo, da sem z levo stranjo avta tik ob robniku. No, danes vozim že skorajda tako, kot da je vožnja po levi edini način, ki ga poznam. 😉 Sploh pa imajo najeti avtomobili na Cipru rdeče registrske tablice, tako, da s(m)o potencialni kandidati za vožnjo po desni strani opazni že na daleč.

Najlepši del potovanja po Cipru v prvih dneh so bili trije trekingi. Enkrat smo dve uri hodili skozi rečno sotesko, drugič tri ure po hribih nad morjem in danes v visokogorju, poraslem s pinijami. Kakšne vonjave! Borovci, cedre, timijan, slezenovec, žajbelj, curry plant oz. kakorkoli se že ta dišeč grm imenuje in mnoge druge rastline, s katerimi je prav omamno prežet zrak. Jutri zjutraj pa nas čaka najvišja gora Cipra, skoraj 2000 metrov visok Trodos.

(Fotografije objavim kasneje, sedaj žal ne gre.)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja