Na kratko o Cipru

Prvomajsko potovanje po Cipru je za nami. V relativno kratkem času, ki smo ga imeli na razpolago, smo prevozili, prehodili in doživeli toliko vsega, da se nam zdi, kot, da smo potovali ves mesec. Prevozili smo 1200 kilometrov, kar je glede na to, da je Ciper velik za pol Slovenije, precej. Obiskali smo takorekoč ves otok, oz. vse kraje, ki so se nam zdeli privlačni. Zraven tega smo, glede na to, da je v tem času na Cipru vse še dokaj zeleno in da temperature še niso previsoke, to izkoristili za pohajkovanje po naravi. Bili smo na sedmih pohodih: od krožnih poti po obali, poti po skoraj suhi rečni soteski, do pohoda na skoraj 2000 metrov visok Troodos. Ti pohodi so bili najlepši del potovanja, saj je narava tako čudovita, da je z besedami to nemogoče opisati. Tam smo tudi ušli množicam, ki jih v mestih in na turističnih točkah ni manjkalo. Zraven naravnih, smo si ogledali tudi nekaj impresivnih antičnih znamenitosti, obiskali nekaj odročnih, od boga pozabljenih vasic, si seveda privoščili kopanje v turkiznem morju in še več.

Najboljše pri vsem skupaj pa je, da smo se imenitno zabavali. Tako po tihem moram priznati, da smo velikokrat celo pozabili, da smo brez ene četrtine, saj Sare ni bilo z nami. Sicer smo jo pogrešali, a tudi brez nje je bilo potovanje čudovito. A ne glede na to, nam sprememba, da Sara več ne bo potovala z nami, težko pade. No, bomo videli, kako se bodo naše popotniške dogodivščine odvijale v prihodnosti.

Skratka, Ciper je čudovit! Za začetek nekaj fotografij, ki o tem, kakšen je Ciper, povedo več, kot besede.

Neskončne plaže obdane z morjem v vseh odtenkih modre:
Ciper_01
Ciper_02
Ciper_03
Majhna mesteca (na sliki Kirenija oz. Girne po turško):
Ciper_04
Ciper_05
Ponudba lokalnih dobrot:
Ciper_06
Ciper_07
Ciper_08
Avtohtoni prebivalec polotoka Karpaz:
Ciper_09
In popotniki.
Ciper_10

6 Replies to “Na kratko o Cipru

 1. Kristina

  Mi lahko daste nasvet za najem avta na Cipru? Hotel imamo na severnem turškem delu, želeli pa bi si ogledati cel otok. Hvala za pomoč.

 2. Davor

  Res je loterija, ja. Zato smo za prvi maj tudi tokrat izbrali bolj oddaljeno destinacijo. Ni ga čez sonce.

 3. Davor

  Zdravo, Luka!
  S cenami na Cipru je tako:
  Spanje nas je stalo od 20€ na noč v apartmaju, do 90€ za polpenzion v čudovitem hotelčku http://glarogarden.com/. V povprečju smo za spanje plačali ~ 60€.
  Za kosilo smo na jugu porabili ~30€, na severu pa 20% manj.
  Najem avta za 10 dni nas je stal 200€.
  Cene v trgovinah so podobne našim.
  V primerjavi z zahodnoevropskimi destinacijami je na Cipru ceneje.

  Vsekakor je Ciper, če računaš koliko denarja tam porabiš in koliko ur sonca tam dobiš, poceni destinacija.

 4. Luka

  Čisto praktično vprašanje: koliko denarja za koliko časa? Letos sva si omislila road trip čez Bosno, ampak glede na količino dežja, ki sva ga bila deležna, se sliši tole precej boljša varianta za prvomajske 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja