Prvomajski oddih

Sedaj pa je že skrajni čas, da se ponovno odpravimo od doma. Tokratna popotniška abstinenca traja že predolgo. Z zadnjega potovanja smo se namreč vrnili pred petimi meseci. Tako dolgega premora med potovanji si že dolgo nismo privoščili. A začuda nam ni bilo težko zdržati, saj smo se (verjeli ali ne) zaposlili z načrtovanjem potovanj. Kar je glede na to, da nismo mogli dejansko potovati, naslednja najboljša stvar. No ja.

Prvomajski prazniki so torej tukaj. Že pred leti, ko smo se zasitili Poreča in podobnih rednih destinacij, smo se odločili, da za prvi maj raje ostanemo doma ali pa odpotujemo malce dlje od Jadranskega morja. A le malce dlje in ne za preveč časa, saj ne želimo za dlje časa zamuditi spomladanskega razcveta pri nas doma. Tako smo v zadnjih letih za prvomajske praznike sicer potovali, a ostali v mejah Sredozemlja. Lani na Cipru, predlani na Sardiniji in leto prej v Turčiji. Nekoč davno tega smo bili tudi na Kreti, Siciliji in Korziki. Večjih otokov na Sredozemlju smo torej obiskali že kar nekaj.

Kam odhajamo letos?

Na Malto! Otoška deželica, ki je tako majhna, da ima celo manjšo prestolnico od naše. Kakorkoli že, v načrtu imamo nekaj pohodov, kopanja v morju in bazenih, sprehajanja po zgodovinskih mestecih in upam, da tudi česar dobrega za pod zob. Se kaj javimo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja