Zemljevid obiskanih krajev

Na zemljevidu krajev, ki smo jih obiskali na naših potovanjih, je označenih 219 lokacij. Da smo kraj obiskali, za nas pomeni, da smo se v njem ustavili in si ogledali, kar se nam je zdelo zanimivo. Ponekod smo se zadržali več dni, nekje pa morda le en dan. Kraji, v katerih smo sicer pristali, nismo pa zapustili letališča, kot npr. Miami, Daka, Dubaj, Riad, niso na zemljevidu. Prav tako na zemljevidu niso kraji iz naše bližnje okolice, iz Slovenije in Hrvaške. Zato je število obiskanih krajev le približno. Tudi, če bi ga hotel natančno določiti, ga ne bi mogel. Sploh pa za predstavo o krajih, ki smo jih obiskali, ni pomembna številka, ampak zemljevid.

Zemljevid nazorno prikazuje, v katere predele sveta se najraje odpravimo in katerih delov sveta se izogibamo. Zaradi bližine, priročnosti in preprostosti potovanj ima največ bucik Evropa. Tej sledi naša kulturno-etnično najbolj priljubljena celina, Azija. Na tretjem mestu pa temperamentna Latinska Amerika. Izven teh področij smo obiskali le še Avstralijo, nekaj mest v severni Ameriki in Maroku.

Prostora za sejanje bucik je resda še ogromno, a ne nameravamo jih zapičiti v vse predele sveta zgolj zato, da bi zapolnili vrzeli na zemljevidu. Predvsem tiste ogromne predele na severu Kanade, Rusije in Grenlandijo, dvomim, da bomo kdaj obiskali. Tudi za Bližnji vzhod se mi zdi, da bo ostal prazen. A bolj kot to, kam ne bomo odpotovali, je najbrž zanimivo to, kam bomo. A kaj, ko še sami ne vemo. Seveda imamo želje, a so še preveč nedosegljive, da bi jim lahko rekli načrti. V tem trenutku so zgolj upi. Upi, da nam uspe zapičiti nekaj bucik v črno celino, neodkrite in prostrane dežele južno od Rusije in morda celo ZDA. Tihomorskih in podobnih eksotičnih otokov raje ne omenjam. Sploh pa se mi zdi, da so ti namenjeni in prilagojeni petičnežem, kamor nekako ne sodimo.

Še zemljevid obiskanih držav za malce drugačno perspektivo:


Kam nas bo v prihodnje vodil Wanderlust, ne vemo. Morda pa v kratkem zapičimo novo buciko ali pordečimo novo državo, kdo bi vedel…

3 Replies to “Zemljevid obiskanih krajev

  1. Davor

    Tina, lepo je to slišati. Glede na tempo, s katerim potujete, nas boste kmalu prehiteli. Le tako naprej!

    Petra, hvala za nasvet. Nova Zelandija bo nekoč tudi naša ljubezen, le na lastne oči se moramo še prepričati. No, v resnici je v tem trenutku (glede na razpoložljiv čas) predaleč. Bo že še prišla na vrsto.

    Pa veliko bucik in obarvanih dežel! 🙂

  2. Petra

    Ujej, tole je pa sanjsko! Nekje do gležnjev vam morda sežem. 🙂 Ne vem, če tako izkušenim popotnikom sploh lahko kaj svetuješ, a si bom vseeno drznila. 🙂 Moja ljubezen je Nova Zelandija in mislim, da tudi vi ne boste razočarani, če jo obarvate na rdeče. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja