Uvod v Afriko

Na znanih in že prehojenih poteh za vas ni ničesar, le na neznanih. Odzvati bi se morali le klicu neznanega, saj tam še niste bili in tistega še niste doživeli. Tam se vam lahko pripeti nekaj novega. Vedno izberite neznano, ne glede na tveganje in rasli boste. Če izberete znano, se boste gibali v krogu s preteklostjo znova in znova; postali boste gramofonska plošča. Pravi Osho v zenovski knjigi Dang Dang Doko Dang.

V vsakodnevnem življenju, ki ga zaznamuje kar nekaj rutine, nam je to bolj ali manj nedosegljivo. Razen takrat, ko se nam ponudi priložnosti, da izbiramo med znanim in neznanim (to, da s police v supermarketu vzamemo jogurt z okusom, ki ga še nismo poskusili, ne sodi v to kategorijo). Gre za resnejše izbire in odločitve. Na primer to, kje in kako bomo preživeli naslednji letni dopust. Lahko se odločimo, da se ponovno odpravimo v deželo, ki smo jo že obiskali ali v isti avtokamp, kot pretekla leta (kar občasno počnemo tudi mi) ali pa poskusimo nekaj novega. Odvisno od tega, čemu dajemo prednost; lagodju, ki ga nudi znano ali (tveganemu) napredku, ki ga prinaša predajanje neznanemu.

Dejavnikov, situacij, želja, možnosti in vidikov je seveda preveč, da bi bilo to tako preprosto kategorizirati. Lahko pa to zenovsko misel uporabimo pri odločanju o tem, kam bomo v prihodnje odpotovali.

Jaz sem se že odločil, grem v Afriko.

2 Replies to “Uvod v Afriko

  1. Davor

    Petra, hvala za podporo. 🙂

    Iskanje zaklada v Afriki… vsekakor se sliši zanimivo. Držim pesti, da ga najdeta.

  2. Petra

    Fino, podpiram odločitev. 🙂 In se seveda veselim prebiranja objav o tem projektu.
    Tudi jaz si za naslednje leto želim, da bi naju pot življenja pripeljala do Afrike in tam mogoče končno najdeva “zaklad”, ki nama bo za vedno spremenil življenji. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja