Indija v selfijih

Indija je velika za 162 Slovenij in ima 600 krat več prebivalcev. V tej enormni deželi živijo ljudje vseh religij sveta, ki so povrhu razdeljeni na kaste (neuradno) in se sporazumevajo v več kot 20 uradnih jezikih. V Sloveniji bi nas moralo živeti 8 milijonov, da bi imeli podobno gostoto prebivalstva. Skušam si predstavljati, kako bi bilo, če bi v Sloveniji živelo tako veliko in tako odkrito različnih ljudi.

A ker si tega nekako ne znam predstavljati, se raje vračam k bolj oprijemljivim zadevam. Recimo zemljevidu tokratne poti po Indiji:

Sama pot, oziroma premikanje iz kraja v kraj, je tokrat potekala brez večjih zapletov. Na primer, skakanja na premikajoči se vlak, kar smo počeli na prvem potovanju po Indiji, se tokrat nismo posluževali. A od tega, da bi bili izkušeni popotniški mački, smo še daleč, vsaj kar se tiče nakupovanja vozovnic za vlak v času novoletnih praznikov tik pred zdajci. Jasno, vse je bilo razprodano. Tako se nam je pripetilo, da smo bili slepi potniki na nočnem vlaku za Madurai in le »ustrežljivosti« kondukterja se lahko zahvalimo, da nam je dovolil ostati na vlaku.

Vlaki v Indiji so vedno polni, le stopnja »polnosti« je drugačna.
Na vlaku v Indiji
Najudobnejša vožnja z vlakom
Na vlaku v Indiji
Notranjost prave in delujoče lokomotive, ki je vlekla vlak, s katerim smo potovali. Prastara, a delujoča lokomotiva
V sirotišnici, kamor smo nesli vrečo igrač, smo doživeli veličasten sprejem.
indija
Selfie, selfie, selfie! Nikjer še nas niso tako oblegali s fotografiranjem, kot tokrat v Indiji. »Madam!« »Sirrrrr!« »Uncle!«… »Can we take a selfie with you?« Skoraj vsak dan nam je nekdo pristopil in nas prosil, če se lahko z nami fotografira. Zanima me, kaj rečejo ob tem, ko na telefonu razkazujejo selfije z nami. Dekleta pozirajo
Poziranje
Poziranje
Tukaj so mi v roke porinili še dva malčka, nisem mogel ostati resen.
Poziranje
Nekatere opozorilne table kar izzivajo h kršitvi.
Nekatera pravila vpijejo po tem, da jih je treba kršiti
Druge opozorilne table so povsem resne.
Resno opozorilo
Čudežno drevo, nim.
Redek prizor v Indiji
V bližini templjev je vedno pisano in živahno.
Obred pri templju

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja