Mavricij je več, kot le morje

Za tropski otok kot je Mavricij se spodobi, da zraven plaž ponuja nekaj več. Vse, kar je več kot morje, je namreč za nas najprivlačnejše. Na našem itinerarju je bil tudi tokrat botanični vrt. Bili smo že v toliko tropskih deželah, a je tako težko priti do kraja, kjer v divjini rastejo tropske rastline, začimbe ali kaj podobnega. Razen redkih izjem, si te zmeraj ogledamo na plantažah, skratka v okviru nekega zavarovanega prostora. Tako je tudi z botaničnimi vrtovi. Na Mavriciju je bil še posebej poučen, saj smo se udeležili vodenega ogleda, na katerem nam je prijazni možakar pojasnjeval, od kod rastlina prihaja, kako raste, zakaj se uporablja in tako naprej.
Mavricius
Mavricius
Mavricius
Mangrov. Mavricius

Notranjost otoka ponuja naravne prizore, ki so vsekakor nekaj posebnega. Teh brez najetega avtomobila ne bi mogli obiskati. Najemanje avtomobila, ki nudi neprimerljivo več svobode kot javni prevoz ali organizirani ogledi, je postalo stalnica na naših potovanjih. V zadnjih letih smo na vsakem potovanju najeli avto. Razen na motorističnih potovanjih.
Mavricius
Mavricius
Mavricius

Kar se morja tiče, je prekrasno. Najbolj, ko nanj posije sonce in tam, kjer obala ni preurejena v plažo. Sicer imajo resorti čudovite plaže, a se je na njih dovoljeno zadrževati le njihovim gostom. Nam je povsem zadostovalo, da smo se lahko tam sprehajali.
Mavricius
Mavricius
Mavricius
Mavricius
Mavricius

Sprehod po prestolnici, Port Luis. Mavricius

Zanimivo, da je to edina fotografija glavnega mesta, ki sem jo shranil. Ko sva s Sabrino načrtovala potovanje, sva se odločila, da se v glavnem mestu ne bomo zadržali, oziroma, da tam ne bomo prespali. Pametno sva se odločila, saj je bilo pol dneva dovolj, da smo se sprehodili po mestu in so ogledali vse, kar se nam je zdelo privlačno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja