Znova na Karibih

Potovanje po tej majhni karibski deželici, ki ni in hkrati je del ozemlja ZDA, nam vzame toliko časa, da ne utegnemo ničesar napisati. Pravzaprav so nam čas, in to cela dva dneva, vzele priprave na potovanje po Portoriku. Sara me je včeraj, ko smo bili tukaj že tri cele dni, vprašala: »Ati, kdaj bomo v Portoriku začeli uživati?«

»Jutri!« sem ji odvrnil in močno upal, da mi bo uspelo obljubo izpolniti.

In danes, četrti dan smo res uživali. Končno!

Tako pač je, na potovanjih redko teče vse po maslu. Včasih pa se celo zgodi, da imamo občutek, da nam gre vse narobe. A o tem, kaj vse nam je šlo narobe, raje sedaj ne bom, saj smo šele na polovici potovanja. Za to bo dovolj časa, ko se vrnemo in v miru predelamo ter prebavimo pretekle dogodke.

Glavno, da se imamo zdaj lepo, današnji dan je bil čudovit. Resda se je čez dan vsaj petkrat ulilo in smo prvič v življenju večerjali hrano iz mikrovalovne, a v primerjavi s prejšnjimi, je bil današnji dan čudovit. Ves dan smo bili na eni najlepših plaž, kar smo jih kdaj videli. Baje je ta plaža celo med najlepšimi plažami na svetu. Mimogrede, le kdo je videl vse plaže na svetu, da lahko trdi kaj takšnega. Vsekakor pa drži, plaža je čudovita. Gre za več kilometrov dolg zaliv iz čistega belega peska, na eni strani obdan s palmami, na drugi pa s turkiznim, kristalno čistim karibskim morjem. Tukaj smo danes od jutra do poznega popoldneva končno uživali Portoriko, kolikor je to le mogoče.

Trdno odločeni, da bomo vsaj tako kot danes, v Portoriku uživali še naprej, se sedaj ob spremljavi zvokov sambe iz sosednjih lokalov, odpravljamo spat.

portoriko-10

portoriko-09

portoriko-08

10 Replies to “Znova na Karibih

 1. Davor

  Zanimivo, da Malezija postaja tako popularna destinacija. Zdi se mi, da še ne tako nazaj nihče ni potoval tja. Vsekakor pa je zelo zanimiva, predvsem zaradi ljudi.

  Lepo potujte.

 2. Andreja

  Oj družina Bračko,

  vau hvala za tale hiter odgovor Davor. Bom preverila in koristno uporabila. Ja tako je opazovati svojega otroka kako uživa neprecenljivo. Jaz pravim da je to zelo dobra popotnica za življenje, pa o tem kako spotoma osvojijo angleški jezik je pa sploh super a ne……… Mi letos poleti odhajamo v Malezijo in Indonezijo za tri tedne. V Malezijo prvič v Indonezijo tretjič.

  Še naprej uživajte in naužijte se NY še malo zame…

  LP, Andreja

 3. Davor

  Zdravo Andreja.

  Veseli smo, da si se oglasila in čestitke za pogum, potreben za potovanja.

  To, da otroci ne komplicirajo, da smo tisti, ki kompliciramo starši, je jasno. Da pa starši to sprevidimo ali priznamo, je potrebno malo več. Ja, opazovati svojega navdušenega in radovednega otroka, kako absorbira čudesa sveta, ki jih spoznava na potovanjih, je eden izmed najlepših občutkov, kar jih poznam kot starš.

  V New Yorku smo že drugič rezervirali hotel Howard Johnson Inn, Long Island City / NYC 38-71 13th Street, Long Island City.
  Je namreč eden izmed tistih, kjer lahko otroci spijo brezplačno. Ne vem, če imajo triposteljne sobe, mi tukaj vedno vzamemo dvoposteljno (dve queen size postelji). Hotel je za naše standarde super in glede na lokacijo izjemno poceni. Če prav pomislim, je cenejši in boljši od vseh hotelov na Portoriku, ki smo jih imeli na tem potovanju.

  Obilo popotniških užitkov in lep pozdrav.

 4. Andreja

  Oj družinica,

  sem vas že brala ko ste se potepali skupaj po svetu. Super ste. Mi trije se tudi vsake toliko časa potepamo nekje po svetu. Ampak v malce drugačni obliki kot vi, sicer tudi vse poiščemo sami in organiziramo, včasih pa se prepustimo tudi kakšnim lokalcem. Pa vedno gledamo da imamo na voljo tam kjer smo primerno zdravstveno oskrbo, ker hči ki potuje z nama ima avtoimuno obolenje, in v primeru če bi kaj potrebovali je fino da imamo na voljo zdravnika. Ampak do sedaj je bilo vse ok, upamo da bo tako tudi v prihodnje. Je pa naša punca stara 9 let, tako da je pa zdej že prav fino, vse jo zanima in vse ji je všeč…. a ne kolk jo to fajn če otroci nič ne komplicirajo. Pišem vam tudi zato, ker imam eno vprašanje. No meni osebno je bil NY noro všeč ko sva bila pred tremi leti tam. Bila sva sama naša Lana je bil s svojimi bolezenskimi sotrpinčki v koloniji. Mesto me je čisto prevzelo in odločila sva se da bova tudi najino punco odpeljala tja. A mi lahko zaupate kje v Queensu ste spali. Midva sva sicer spala ko sva bila tam na Manhattnu, vendar tisti hotel nima troposteljnih sob. Zdej bi pa šla kam drugam pa sem v vsej tisti ponudbi ki je na netu že čisto obupala. Če boste imeli mogoče čas bom vesela vašega odgovora. Srečno na vaši poti še naprej, in uživajte maksimalno tudi za tiste ki smo v teh dneh ostali v SLO.

  Lp, Andreja

 5. Davor

  Baterije smo že napolnili in se vrnili na večji otok. Danes smo se sprehajali po deževnem gozdu in iskali pijavke 😉

  H&G&J, saj veste, da uživamo!

 6. Deda in Babi

  Misliva, da ste res našli sanjsko plažo, uživajte, napolnite baterije in pridite veseli in zdravi nazaj,midva vas že zelo pogrešava.OBJEMČKI IN POLJUBČKI.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja