Gremo na morje!

Kopalna sezona je končno odprla vrata tudi na našem koncu sveta. Temperature zraka so se dvignile na višino, primerno za kopanje v morju, ki se je tudi že segrelo na 22 stopinj. Popolne kopalne razmere. Za prepuščanje dopustniškim radostim na obalah Jadrana pa tako ali tako ni treba kaj drugega. Seveda pa ni nič narobe, če imamo ob tem še čas, denar in voljo.

Res je, da smo se letos že kopali v morju, tako na Karibih, kot v Turčiji. A nobeno morje nas ne pritegne tako močno, kot Jadransko. Prvega ne pozabiš nikoli, pravijo. Tako je tudi z morjem, zato so moji prvi spomini, ki so vezani na morje, spomini na počitnice na Jadranu. Od Pirana, Punata, Lošinja, do Splita in še kam. Zdi se mi, da nas je precej takšnih, ki ob omembi morja, pomislimo le na Jadran. Ne vem pa, na kaj bosta čez čas ob omembi morja pomislili Sara in Maša, ki sta zaradi potovanj v eksotične dežele prikrajšani “našega” morja. No ja, Sara je bila lani na morju vse skupaj več kot mesec dni, tega že ne bo pozabila.

Jadranu, v primerjavi z ostalimi destinacijami širom sveta, namenjenimi letovanju ob morju, ki smo jih obiskali, ni mogoče ničesar oporekati. Pravzaprav je, če vprašate nas, Jadran najboljša destinacija za kopalne počitnice, kar jih poznamo. Je dovolj blizu, čist, lep, prijazen, topel, domač, znan, privlačen, urejen, preprost, udoben in poceni. Kot takšnega ga imamo vsaj mi v spominu od takrat, ko smo ga nazadnje obiskali pred devetimi meseci. Upamo, da se v tem času ni preveč evropeiziral in s tem izgubil na čarih. Slišimo, da so tudi manj popolni kotički Jadranskega morja, kjer ni vse tako lepo. Mi zanje ne vemo, očitno tja ne zahajamo.

Kakorkoli že, čez nekaj dni bomo avto napolnili do zadnjega kotička in se zapeljali proti morju. Poiskali bomo odročni avtokamp na odročnem Jadranskem otočku, postavili šotor v senci borovcev, ter se povsem prepustili popolnim užitkom, takšnim, ki jih znata ponuditi le Jadransko morje in sonce.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja