Popoln oddih

Naš letošnji jadranski oddih je za nami, pravkar smo se vrnili domov. O tem, kaj smo teh devet dni počeli, nima smisla pisati. Mislim, da v tem, kaj počnemo na morju, nismo nič kaj drugačni od drugih dopustnikov: jutranja rekreacija, obisk trgovine, priprava zajtrka, kopanje, branje in poležavanje na plaži, priprava kosila, znova kopanje, malo odbojke, družabne igre, priprava večerje in večerni sprehod. In tako dan za dnem, dokler se danes naša vreča časa namenjena počitnikovanju, ni izpraznila.

A nič zato, poletje, ki je pred nami, prinaša veliko zanimivega. Tudi potovanj; otroka gresta na taborjenje in na morje, midva pa se bova lahko v miru pripravila na naslednjo pustolovščino, ki naju čaka v avgustu. Seveda bi bil tudi že čas, da od vseh letošnjih potovanj zajamemo sapo, razmislimo o vsem, kaj smo letos že doživeli in o tem, kaj morda še bomo. Mimigrede, razmišljanja in načrtovanja niso nekaj, kar bi lahko počeli na dopustu, to počnemo doma.

Zanimivo, kako je na dopustu ali lagodnem potovanju težko domisliti se nečesa izvirnega. Vsaj pri meni je tako, lagodnemu dopustniškemu vzdušju se tako prilagodim, da se takrat počutim, kot v breztežnostnem prostoru. V smislu, da se gibljem oz. delujem brez slehernega napora, preprosto prepustim se in vse se odvija samo od sebe. Seveda v pravi smeri. Edino dognanje, do katerega sem v tem trenutku sposoben priti, zakaj je temu tako, je, da sem v stanju, kateremu ni treba ničesar odvzeti, ničesar dodati in ničesar spremeniti. Je preprosto popolno. Zakaj bi človek, ki se počuti popolno, čutil kakršnokoli potrebo po tem, da bi se česarkoli domislil?

Seveda ima vsakdo svojo obliko dojemanja občutka popolnosti, ta je pač moj. Ne vem, kako je pri drugih. Edino, kar si glede tega upam trditi je, da popolnost prepoznamo šele takrat, ko jo doživimo z lastnimi čutili. Popolnosti, v katero vas skušajo prepričati drugi, ne gre verjeti. A zdaj sem že zašel tja, kamor sem nekaj vrstic višje zapisal, da med dopustom ne zahajam, zato bom raje nehal.

Želimo vam popoln oddih, kjerkoli že boste.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja