Jutro na laoški tržnici

Tokrat s seboj nimamo prenosnega računalnika, zato pišem in urejam fotografije na napravah, ki temu žal niso dorasle. Se opravičujem za morebitne napake in neustrezno kakovost fotografij.

Danes zjutraj, ko so dekleta še spala, sem se izmuznil iz sobe in pohitel na jutranjo tržnico v laoški prestolnici, Vientianu. Še dobro, da sem pohitel, saj so ob osmi uri začeli stojnice že pospravljati. Bil sem priča eni najbolj “pisanih” tržnic, za obisk katere je od vsega najbolj potreben dober želodec.

Začel sem s sadjem in zelenjavo, ki ga je v teh krajih na pretek.
laos-2012_12
laos-2012_09

Zelenjavi so sledili malce bolj konkretni prodajni artikli.
laos-2012_14
laos-2012_11

Sledil je del tržnice, kjer je bil na preizkušnji moj nos (in še kaj).
laos-2012_06
laos-2012_04

Prave azijske tržnice brez praženih kobilic in kač pa tako ali tako ni.
laos-2012_03
laos-2012_05
laos-2012_10

Tako nekako pa je videti hrana iz tržnice, postrežena v lokalni restavraciji (posneto predvčeraj).
laos-2012_02

Pa dober tek, karkoli si že boste privoščili za današnje kosilo!

6 Replies to “Jutro na laoški tržnici

 1. Davor Post author

  Se mi dozdeva, da ne bi. Saj tudi mi ne pretiravamo s preizkušanjem nenavadnih specialitet. Le takrat, ko smo lačni, kar pa ni več kot tri do štiri krat na dan. Včeraj smo si zaželeli kitajske hrane in je bilo zelo dobro. Danes pa sta si Maša in Sara privoščili pomfrit.

 2. Davor

  To so menda ličinke sviloprejk, čeprav nisem čisto prepričan. Res je, v primerjavi z drugimi specialitetami izgledajo resnično mamljivo.Za šov v Bangkoku pa dvomim, da ga bomo obiskali, vsekakor pa hvala za namig.

 3. Nataša

  Pozdravljeni! Ti črvi pa izgledajo resnično mamljivi. Ravno razmišljam ali jih moraš prežvečt ali kar pogoltnit? Skratka uživate, toplo vam je in še okusno hrano imate. Na Tajskem pa glejte, da poslikate boy-girl show seveda, če boste na katerega šli. Bojda so prave lepotice(lepotci).

 4. Davor

  Sonja, rediti se tukaj, v Laosu je sila težko. Vsaj če potuješ z nami. Naj se še tako trudimo, ne moremo pojesti toliko kalorij, ko jih s hojo porabimo. Res pa je, da se prehranjujemo z lokalno prehrano, to so v glavnem juhe, testenine in riž ter veliko sadja. V turističnih restavracijah je kalorij precej več.

 5. sonja

  Lep pozdrav! Zares mi je žal, da nisem z vami, bi morda kaj shujšala. morda pa bi uspelo tudi, če bi se ob navalu lakote vsedla za računalnik in pogledala tele kače, pa kobilice in podobno. Upam, da ste našli še kaj bolj užitnega, pa lepo se imejte! Sonja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja