Nori časi

Od vrnitve s Cipra je minil šele mesec, a se nam je v tem času toliko dogajalo, da se zdi cela večnost. Po tihem priznam, da fotografij s Cipra še nismo skupaj pogledali. So prečiščene in zbrane, le usesti se še moramo skupaj in si jih pogledati. V mesecu maju se je namreč pričela sezona piknikov, rojstnodnevnih zabav, dela na vrtu, kolesarjenja, pohajkovanj v naravi, nabiranja bezga in špargljev, skratka aktivnosti izven hiše. Zdi se mi, da tudi šola od otrok sedaj zahteva največ. Pomlad je pač čas, ko se narava na novo rojeva in je rast v največjem zagonu, kar seveda vpliva tudi na nas. Zato nas včasih kar preveč razganja od priložnosti, ki se v tem času ponujajo. Časa za posedanje na kavču preprosto zmanjkuje. Da ne bo pomote, časa imamo dovolj, tako v dolgih zimskih večerih, kot dolgih poletnih dnevih, le namenjamo ga različnim aktivnostim, ki jih prilagajamo letnim časom. K temu sodijo tudi termini naših potovanj, ki jih, kolikor je to pač mogoče, prilagajamo letnim časom. Tako se na potovanja v daljne dežele raje odpravljamo ko je pri nas zima, saj so pomlad, poletje in jesen tako čudoviti pri nas, da jih je škoda zamujati.

Popotniško leto 2014 smo pričeli v Indiji. Sledil je trimesečni premor od potovanj, nato smo se odpravili na Ciper. O tem, kje, kaj in kako bomo čez poletje, sicer že razmišljamo, a dorekli nismo še ničesar.

Danes se je začel najnapornejši mesec v letu, junij. Pred letom dni sem zapisal: »Zakaj je treba zraven vseh zaključnih prireditev na osnovnih, glasbenih, baletnih in Aikido šolah ter pri tabornikih, v ta mesec trpati še zobozdravnike in druge dohtarje, servise za avto, dela na hiši, piknike, rojstne dneve, poroke, sindikalne izlete, srečanja, koncerte, festivale in še kakšen milijon drugih dogodkov?« Da planinskih, kolesarskih, motorističnih in drugih izletov niti ne omenjam.

Skratka, poletje je še daleč, saj je načrtov za junij toliko, da bi zanje potrebovali vsaj dva meseca. Nečemu se bo treba pač treba odpovedati. A tako, kot to radi počnemo na potovanjih, se bomo prepustili spontanosti in se s tem, kaj bomo počeli in česar ne, ukvarjali sproti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja