S kolesi okrog Blatnega jezera

Zadnje tedne čakamo na vreme, da bi se podali v kraje, ki so meni še posebej pri srcu, a nekako ne gre. V čakanju sončnih vikendov smo v stalni pripravljenosti, da odrinemo, a tudi tokrat vreme ni bilo primerno. Ko si pripravljen na gore, a je potem slaba napoved, lahko ostaneš doma ali pa poiščeš alternativo. Tako sem v četrtek popoldan moral najti idejo za izlet. Kar tako na hitro sem se odločil, da namesto v gore, odrinemo na izlet s kolesi. Česar podobnega nikoli še nismo naredili; odkolesarili skupaj izven meja domačega kraja. Nekako še ni bilo prave priložnosti oziroma so nas bolj privlačili daljni kraji ali takšni, kamor se s kolesi ne da. Skratka, ko sem poklical Sabrino in ji povedal, da bi šli za vikend kolesariti okrog Blatnega jezera, se je (kot sem pričakoval) začela na glas smejati. Seveda je bila za stvar, a kljub temu se ji je ideja, da se s kolesi odpravimo na Madžarsko, zdela strašno smešna. Predvsem to, da bi šli na Madžarsko. Nekako nama je ostala v spominu Madžarska iz tistih starih časov. Kasneje mi je povedala, da se je tudi potem, ko je odložila telefon, še nekaj časa smejala.

Dobri ljudje so nam posodili nosilce za kolesa, oprema za pobeg od doma pa je pri nas vedno pripravljena in smo odrinili. Še to: ker sem si to tako na hitro izmislil in nisem želel preveč komplicirati, sem doma rekel, da bomo spali v hoteli, pa sta se Sabrina in Maša takoj uprli, da želita kampirati. Super, to želim tudi jaz, saj je že samo spanje v šotoru dogodivščina, kaj šele vse drugo, kar sodi zraven.

Kolesarjenje nam je čudovito uspelo, v treh dneh smo nabrali več kot dovolj ležernih kilometrov vzdolž severne obale jezera. Začeli smo v petek popoldan kraju Balatongyörök, zaključili pa danes v 85 kilometrov oddaljenem kraju Balatonfűzfő. Avto smo iz vsak dan iz kraja v kraj prestavljali tako, da sem se jaz, potem ko smo skupaj ležerno prikolesarili do avtokampa, v katerem smo nameravali prenočiti, z malce resnejšim kolesarskim tempom vrnil po avto, nanj naložil kolo in se vrnil v avtokamp.

Odšli smo brez Sare, ki si je, pred prvim srednješolskim dnevom, doma privoščila zabavo s prijateljicami. A vse skupaj se nam je tako fino izšlo, da vsi že komaj čakamo, da vse skupaj ponovimo!

Za kolesarje je odlično poskrbljeno. Tako s cestami,
2014-Balaton_01
2014-Balaton_02
2014-Balaton_03

kot z dobro založenimi postajališči.
2014-Balaton_04
2014-Balaton_05

Riviera Balatona nas je presenetila veliko bolj, kot bi si drznili predstavljati, saj je naravnost čudovita.
2014-Balaton_06
2014-Balaton_07
2014-Balaton_08
2014-Balaton_09

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja