Novoletne zaobljube

Ob koncu leta je čas, da se spomnimo vsega, kar smo doživeli v minulem letu (o čemer sem pisal nazadnje) in pomislimo na to, kar pričakujemo od novega leta. Pravzaprav to, kar pričakujemo od nas samih. Novo leto samo po sebi namreč ne prinaša ničesar, zato lahko v resnici pričakujemo le tisto, za kar se bomo sami potrudili. Razen seveda, če od novega leta pričakujemo sneg ali kaj podobnega, na kar nimamo vpliva in se nam za to ni treba truditi. Tako novoletne zaobljube, katerih rezultati niso posledica našega angažiranja, najbrž nimajo smisla. Vsakdo, ki je kdaj samemu sebi dal novoletno zaobljubo in jo uspešno izpeljal do cilja ve, da je za izpolnitev obljube bolj ali manj zaslužen sam. Seveda pa lahko pride do nepredvidenih dogodkov, ki nam prekrižajo načrte. A tako pač je z načrtovanjem prihodnosti in pričakovanji. Woody Allen je menda tisti, ki je dejal: »Če želiš nasmejati boga, mu zaupaj svoje načrte!« O čemer je pisala tudi Sabrina pred natanko petimi leti, ko smo bili prvič v Indiji.

Mi novoletnih zaobljub nimamo. No, vsaj jaz ne vem, da bi jih kdo v naši hiši imel. Kaj pa naša pričakovanja v novem letu? Teh imamo najbrž veliko. Vsak svojih. Zato se bom raje osredotočil na to, kar v novem letu pričakujemo na popotniškem področju. Po drugi strani pa, zakaj bi pisal o nečem tako nedoločljivem, kot so naši popotniški načrti. V resnici se nam ne sanja, kam in kako bomo s potovanji v novem letu, saj je preprosto preveč dejavnikov, ki vplivajo na to. Imamo sicer nekaj želja in ciljev, ki jih želimo uresničiti v prihodnjem letu, a se bojim, da so preveč ohlapni, da bi jih imenoval pričakovanja. Lahko rečem, da si želim v Afriko, konkretneje, v Namibijo, o katerim sem pred nedavnim slišal toliko lepega. Ena bi v Indijo, druga v Ameriko. Zraven tega eno potovanje dolgujem Sari. A to niso popotniška pričakovanja, le zamisli, ideje, želje (o tem, kako gledam na pričakovanja, želje in cilje sem podrobneje že pisal), kar pa ni dovolj, da bi iz tega nastale novoletne zaobljube.

Zatorej naj naša pričakovanja o potovanjih v novem letu, zaenkrat ostanejo tam, kjer so, zavita v meglo.

V novem letu vam želimo, da uspešno dosežete vse novoletne zaobljube, ki si jih boste zastavili. Ob tem vam želimo tudi poguma, potrebnega za sprejetje odločitve o sanjskem potovanju, ki si ga že dolgo želite. Srečno 2015!

novoleto

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja