Končno na potovanju

Res je, pravkar potujemo. Čisto zares! Kljub nešteto oviram nam je uspelo zapustiti našo prečudovito deželico in se odpraviti v tople kraje. Sicer zgolj za odtenek topleje, kot doma, a tokrat gre predvsem za to, da smo odpotovali. Kamorkoli. Da vsaj za kratek čas uidemo domačemu okolju, ki ga imamo sicer neizmerno radi, a smo pač takšne sorte, da tudi to, kar imamo najraje, radi občasno zapustimo. A to so podrobnosti, v katere se sedaj ne bom podajal. Sploh, ker ima človek danes, ko zapusti hišo, domač kraj, kaj šele državo, občutek, da počne nekaj prepovedanega. Raje pošljem kakšno svežo fotografijo z Majorke, ki smo si jo izbrali za letošnji prvomajski oddih. Sicer s precej več kompromisi, kot bi si želeli, a časi so takšni, da vzameš, kar je v tem na voljo in se ti zdi dovolj privlačno. Da Majorki privlačnosti ne manjka, smo ugotovili že prvi dan, pravzaprav takoj, ko so nas spustili z letališča. Šele takrat smo namreč lahko sproščeno vdihnili svež zrak enega redkih zelenih območij, kamor nam je v tem trenutku dovoljeno potovati.

Omeniti je treba tudi to, da letališče na Dunaju, odkoder smo poleteli, obratuje. Resda v zmanjšanem obsegu, a nam v teh nekaj uricah, ki smo jih preživeli tam, ni manjkalo ničesar. Avto smo pustili na našem priljubljenem parkirišču Parktiger. Boljše možnosti za parkiranje na Dunajskem letališču oziroma v bližini, menda ni. A preidimo raje k stvari, k prvim vtisom.

Morje in palme. majorka_2021_03
majorka_2021_02
majorka_2021_01
Katedrala. majorka_2021_04
Brez obiska tržnic ne gre. Da so le odprte. majorka_2021_05

2 Replies to “Končno na potovanju”

  1. Davor

    Zdravo, Katja!
    Ne, letalska družba ni zahtevala, da imaš negativen PCR test. Je pa ta test zahtevala Španija in smo ga morali pokazati, da smo se lahko vkrcali na letalo. Za let nazaj na Dunaj pa smo morali dokazati, da smo tranzitni potniki, ki Avstrijo zapuščamo takoj po pristanku na Dunaju. Nekako po teh smernicah: https://www.ryanair.com/ie/en/useful-info/map-page. Ki pa niso vedno dovolj ažurne, saj se pogoji dokaj hitro spreminjajo. Skratka, pred vkrcanjem je treba imeti vso dokumentacijo, ki jo potrebuješ za destinacijo.

  2. Katja Traven

    Čestitam za izpeljano potovanje v teh časih. Ali je letalska družba, s katero ste leteli, zahtevala negativen pcr test? Hvala za odgovor. Lp Katja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja