Popotniško leto 2021 v ogledalu

Še eno prečudovito, pestro in navdihujoče popotniško leto je za nami. Zelo smo zadovoljni, da nam je, kljub slabim prognozam na začetku leta, uspelo pod streho spraviti toliko izletov in potovanj. A že drugo leto zapored smo naša potovanja omejili na bližnje dežele, oziroma Evropo. Kako preprosto bi bilo za to kriviti pandemijo, a je resnica drugje, kar niti ni pomembno. Kar šteje (v našem svetu) je to, da vztrajamo in se trudimo potovati še naprej, navkljub vsem mogočim razlogom, zaradi katerih bi lahko že odvrgli puško v koruzo, oziroma čakali na boljše čase, da se lepše izrazim. Še danes se podpišem pod to, da se čakanje na primeren čas za potovanje ne izplača, kar sem zapisal že večkrat. A glas, ki v nas prebuja strahove, je mogočnejši od šepeta, ki nam skuša dopovedati, da si svojo usodo pišemo sami in nihče drug. Vse drugo so izgovori; eni bolj, drugi manj racionalni.

Sezono potovanj v letošnjem letu smo odprli šele konec aprila, ko smo poleteli na Majorko. Izjemno olajšanje je bilo po tako dolgi zimi poleteti na otok in potovati.
majorka_2021_13
majorka_2021_09
majorka_2021_10

Junija sva se s Sabrino ponovno odpravila v Grčijo. Tokrat z motorjem. Tako, kot nas je pred nekaj leti privlačila Italija, da smo se vedno znova vračali, nas sedaj privlači Grčija. Letos smo četrto leto zapored potovali po Grčiji. Tudi tokrat naju je očarala in se že veseliva dne, ko jo bomo obiskali naslednjič.
Grčija 2021
Grčija 2021
Grčija 2021

Kar se tiče družinskih potovanj, je bilo to vse v letošnjem letu. Le na dveh potovanjih smo bili in na bore malo izletih. Na (svojo) srečo sem popotniško sezono rešil s kolesom. Popotniško kolesarjenje sem tokrat vzel še resneje, kot minula leta in prepotoval kar nekaj kotičkov Slovenije, ter zašel tudi v tri sosednje države.
s_kolesom_na_cres_2021_3
s_kolesom_okrog_julijcev_09
s_kolesom_okrog_julijcev_07

Ne glede na razmere smo tudi letos uspeli nekaj prepotovati. Resda ne daleč, tja kamor tako radi potujemo, a smo zato bili bolj aktivni v bližnjih kotičkih sveta. Te kotičke smo že zdavnaj sprejeli kot najljubše, zato to, da že dve leti in pol nismo zapustili evropskih tal, niti ne zbuja resnih skomin. A vendarle srčno upamo, da nam v prihodnjem letu uspe v čim širši zasedbi zapustiti domačo celino in se podati nekam čim dlje za čim daljše obdobje.

Želimo vam, da v leto 2022 vstopite drznejši, še bolj zvedavi in še bolj navdihnjeni za potovanja!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja