Silvestrovanja po svetu

Za nami je še en silvestrski večer, ki smo ga praznovali doma. Sicer ne vsi skupaj in ne v domači hiši, a v domači Sloveniji. Bilo je prav lepo in zabavno. A če bi zapisal, da ne pogrešam novoletnih potovanj po eksotičnih deželah, bi se zlagal. Novoletna potovanja imajo prav poseben čar, sploh, kadar se odpraviš nekam v tople kraje in v novo leto stopiš v kratkih hlačah. To smo si prvič privoščili v Argentini, na dolgem potovanju po jugu ameriške celine. Bilo je v Salti, na severozahodu Argentine.
2008-argentina&chile_77.JPG

Že naslednje leto smo silvestrovali v deželi, ki nas je na enoletnem potovanju najbolj namučila, v Indiji. Nekje na skrajnem jugu, v Kerali, kjer smo imeli precej nenavadno družbo.
2009-indija_117

Nato smo eno leto za pokušino silvestrovali doma, že naslednje leto pa ponovno v Aziji. Tokrat v Kambodži. Menda na eni najbolj zloglasnih ulic na svetu, kar se tiče nočnega življenja, na ulici Pub street v kraju Siem Reap.
laos-2012_69

Ker je Indija pač daleč najbolj posebna destinacija za naš okus, smo se že naslednje leto ponovno podali na potovanje v Indijo. Upali smo, da bomo tokrat uspeli doumeti katero od misterij te dežele, ki se nam je tako močno zasidrala v spomin in življenje. Tokrat smo se podali v Karnatako in za Silvestrski večer izbrali Medeno plažo, ki je bila prav po indijsko popolnoma neprimerna za nas. A nič zato, lokalna družba je bila izvrstna.
Indija-2013_22

Še meni se zdi neverjetno, a leta 2016 smo se v Indijo odpravili že četrtič. Tokrat na jugovzhod, v deželo Tamil Nadu. Tam smo za Silvestrovo doživeli izjemno zabavo na plaži. A bolj kot tista zabava so nam v spominu ostali trenutki, ko so se domačini z nami želeli fotografirati. V tistem koncu Indije je bilo tega precej več, kot sicer.
Poziranje

Zadnja novoletna zabava, ki smo se je udeležili nekje daleč, je bila v Myanmarju. Ni bila ravno bučna novoletna zabava, saj smo bili na nekem odročnem jezeru, a smo se ravno prav asimilirali, kot se za zadržane Burmance spodobi.
myanmar_2018_50

Kaj bo prineslo letošnje leto, še ne vemo. Tega, kje bomo silvestrovali, tudi ne. Držimo pesti, da bomo znali tudi na to leto, kakršnokoli že bo, gledati pozitivno in bomo 365-dnevno partijo odigrali po najboljših močeh.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja