Epilog pohajkovanja po Portugalski

Potopis o pohajkovanju po jugu Portugalske je pri koncu. Opisal sem vse etape, ki sva jih prehodila, od začetka v kraju Porto Covo, do konca v Lagosu. Slavospev sem posvetil skoraj vsemu, kar sva na poti doživela, saj sva se res imela prečudovito.

Teren za hojo je bil raven. Rota Vicentina, Portugalska
Za podlago sva imela mehak pesek. Rota Vicentina, Portugalska
Praktično ves čas sva hodila ob morju. Rota Vicentina, Portugalska

Za postanke sva lahko izbrala veličasten razgled in božansko malico. Rota Vicentina, Portugalska Rota Vicentina, Portugalska

Vsak dan vsa rahlo utrujena prispela do majhnega kraja, kjer sva našla lepo sobo, dobro restavracijo in trgovino. Rota Vicentina, Portugalska
Predvsem pa sva vsako jutro spočita z zanosom pričela z naslednjo etapo. Skratka, bolj ali manj vse ključne parametre, ki vplivajo na to, kako potovanje doživljamo, sem omenil in ne najdem ene same reči, ki bi jo želel spremeniti.

Ko se je najina pot prevesila v drugo polovico, so mi misli občasno ušle v prihodnost. Ali obstaja pohodniška destinacija oziroma pešpot, ki bi bila primerljiva z rajem, ki sva ga deležna tukaj, na jugu Portugalske? Prepotovali smo že nekaj dežel in večdnevne pohode opravili praktično že na vseh celinah, razen v Afriki. Ko obiščem našo stran z opravljenimi pohodi, sem še sam presenečen, koliko neverjetnih pohodov nam je uspelo narediti. Doma imam kar nekaj knjig na temo pohodništva, tudi takšnih, v katerih so zbrani najlepši večdnevni pohodi na svetu. A ko sem tako med hojo po Portugalski razmišljal o tem, kateri bi lahko bil najin naslednji pohodniški izziv, mi ni padla na pamet niti ena sama destinacija, ki bi bila primerljiva s tem, kar sva pravkar doživljala. Zato sem načrtovanje prihodnjih popotniških izzivov opustil in se raje posvetil sedanjosti. Korak za korakom.

Rota Vicentina, Portugalska

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja