Novo poglavje ali začetek konca?

Tri sedmice tako lepo zvenijo, da sem se zato odločil o tem mejniku nekaj napisati. Ob številu 777 sem najprej pomislil na tri sedmice na igralnih avtomatih, a sem kmalu ugotovil, da ima to število precej drugih pomenov. A raje ostajam pri konkretnem pomenu; 777 je število prispevkov na teh straneh. Ja, tale naš popotniški dnevnik je v petnajstem letu starosti! 17. julija 2009, malo pred odhodom na enoletno potovanje po svetu, smo na teh straneh objavili prvi prispevek in od takrat smo jih objavili že 777! 777 prispevkov je veliko. Pravzaprav se mi zdi, da je to zelo veliko. Veliko besed in veliko pisanja, kaj šele doživetij, ki smo jih dejansko doživeli, da smo jih sploh lahko pretopili v besede in tukaj objavili.

A vendarle nekako čutim, da mistično število 777 prinaša spremembo. Posodobil sem namreč stran O družini Bračko, ki potuje po svetu in se ob tem vprašal, ali odpiramo novo poglavje ali je to začetek konca. Zadnje leto je prineslo največjo spremembo, ki se je v naši družini v zadnjih 23 letih zgodila na področju potovanj. S Sabrino sva, kar se potovanj tiče, ostala sama. Prepuščena drug drugemu, kot najboljša popotniška družabnika. Saj sem izjemno zadovoljen, da sva že pred mnogimi leti ob pravih trenutkih sprejemala odločitve, ki so nas do tukaj, kjer smo danes, pripeljale po poti, za katero še sedaj menim, da je bila najboljša, kar sva jo lahko izbrala. A ob dejstvu, da je sedaj naša popotniška ekipa razpolovljena in da so vsa naša družinska popotniška doživetja, opisana na teh straneh v 777 prispevkih, stvar preteklosti, zares ne vem, kaj sledi. Računam na to, da bova s Sabrino še naprej sprejemala odločitve, ki naju bodo tudi na popotniškem področju peljale po najboljši poti. Takšni poti, da bova, tako kot sva sedaj, zadovoljna, ko se bova ozrla nazaj.

Za konec še lasten citat iz objave Petstotka, v kateri sem obeležil petstoto objavo: “Skratka, vztrajamo. Vztrajamo pri potovanjih, vztrajamo pri doživetjih, vztrajamo pri odkrivanju novega in vztrajamo pri pisanju!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja