Popotniški utrinki leta 2011

Konec leta je prav, če se ozremo nazaj in naredimo revizijo minulega leta. To lahko naredimo tako, da se vprašamo nekaj kritičnih vprašanj in skušamo biti pri odgovorih čim bolj iskreni. Ali smo dosegli cilje, ki smo si jih zastavili na začetku leta? Se je leto odvijalo v skladu z našimi pričakovanji? Kaj vse smo naredili narobe in kaj bi lahko naredili bolje? In tako naprej.

Kako se je torej izšlo naše popotniško leto 2011?

Nedavno sem zapisal, da smo bili v prvih devetih mesecih letošnjega leta zaradi izletov, oddihov in potovanj, zdoma več kot 60 dni. V zadnjih treh mesecih te številke nismo kaj prida povečali. V tem letu smo, v primerjavi s prejšnjimi leti, potovali manj. Skupaj nam je uspelo spraviti le eno potovanje v eksotično deželo. In še to je trajalo manj kot tri tedne. A težko bi trdil, da nismo izpolnili popotniških ciljev, ki smo si jih zastavili na začetku leta, saj jih takrat preprosto nismo imeli. O popotniških načrtih za prihodnost smo začeli razmišljati šele kasneje in te nam je v dobršni meri uspelo izvesti.

V letu 2011 smo:

obiskali London,

potovali po Iranu:
2011-iran_60

2011-iran_70

se potepali po Sloveniji:
Zaslužen oddih po vzponu na Veliko planino

Napoleonov most čez Sočo pri Kobaridu

počitnikovali na Jadranu:
2011-cres_02

2011-cres_01

z motorjem odkrivali skrajni sever Evrope:
Skandinavija-016

Skandinavija-071

in se odpravili na več krajših izletov.

Leto 2011 se je torej, kar se potovanj tiče, izšlo po pričakovanjih. Izšlo se je dobro, saj smo, kamorkoli že smo se odpravili, uživali (no, skoraj povsod, z Iranom se nekako nismo najbolje ujeli). A to, da se je izšlo dobro, še ne pomeni, da moram biti z izplenom, če lahko tako imenujem potovanja, tudi zadovoljen. To leto smo namreč potovali bolj z razumom, kot s srcem (kar ni nujno, da je narobe). Kakorkoli že, leto 2011 je za nami, a vtisi s potovanj so ostali. Spoznali smo drugačne ljudi, obiskali neznane kraje, okusili nevsakdanje jedi, prehodili nove poti, doživeli nenavadne običaje, predvsem pa odkrili nove kotičke širnega sveta ter morda celo kanček samih sebe.

3 Replies to “Popotniški utrinki leta 2011

  1. Davor

    Zdravo Alcessa!
    Ja, res je lepo na severu Evrope, bo treba še večkrat tja. Že zato, ker nisem uspel pofotografirati vsakogar 😉

  2. alcessa

    Ko sem danes gledala slike iz Skandinavije 2011, sem nehote pričakovala, da se bom znašla na kateri od njih :-)))

    (lani sva bila v Helsinkih in Talinnu, predlani pa v Goeteborgu, med drugim. Pa v Kopenhagnu ali v norveški naravi bi se me tudi našlo. Skratka … mega krasne slike.)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja