Dar okoliščin

Lepo je, če ti je nekaj, kar imaš rad, podarjeno. In lepo je, če znaš dar, ki ti je dan, izkoristiti. O tem, da si skozi različna obdobja v življenju človek želi različne darove, najbrž ni dvoma. So časi, ko si želimo nekaj izjemnega, veličastnega, drznega, edinstvenega ali kako drugače težko dosegljivega. A so tudi časi, ko so nam drobni darovi najdragocenejši. V mislih imam predvsem darove, ki to pravzaprav šele postanejo, potem ko se zanje angažiramo in potrudimo, da iz iskrice, ki nam je na kakršen koli način podarjena, nekaj dobrega ustvarimo. Na primer, bilo je obdobje, ko so nam bile podarjene okoliščine, v katerih smo se s pomočjo lastnega truda odpravili na enoletno družinsko potovanje po svetu. Drži, da brez iskre, ki je idejo zanetila in truda, ki smo ga v realizacijo potovanja vložili, okoliščine same po sebi ne bi bile nič posebnega. A vendar so prav okoliščine, v katerih lahko uresničujemo svoje želje, se zabavamo, družimo, ustvarjamo ali kako drugače uspevamo, velik dar. Ta dar, ki mu danes tako pravim, resda ni vedno očiten in to postane šele, ko ga izkoristimo. In v tem, da okoliščine, v katerih se znajdemo ali živimo, prepoznamo kot dar, iz katerega lahko nekaj dobrega ustvarimo, je čar. Potemtakem je tudi jesensko vreme, ki smo ga deležni to jesen, dar. A to, kar bomo s pomočjo teh okoliščin ustvarili, je na nas. Tako v tem času, ko ne razmišljam o težko dosegljivih ciljih, gledam na stvari.

S Sabrino sva si, zahvaljujoč prečudovitim vremenskim razmeram, ponovno privoščila podaljšan vikend in za tokratni cilj izbrala morje. Z motorjem sva bila letos že marsikje, le na morju še ne.

Prepoznaven znak Opatije je dekle z galebom,
moto_jadran2023_01

ki se ji je pridružilo še dekle z mobitelom. moto_jadran2023_02

To, da Sabrino prepričam, da greva na Pag, ki je meni zanimiv zgolj zaradi lokacije, je vedno težka naloga. Vedno se izkaže, da ima prav. Sabrina, ne Pag.
moto_jadran2023_03
moto_jadran2023_04

Pogled z obale na otoke Goli, Sveti grgur in Prvić.
moto_jadran2023_05

Počitek ob Jadranski magistrali, kjer ob lepih vikendih potekajo gladiatorske igre z železnimi zvermi na dveh kolesih.
moto_jadran2023_06

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja