Kam za prvomajske praznike

Tokrat zares še ne vemo, kam se bomo odpravili za letošnje prvomajske praznike. Po navadi smo v tem času imeli že izbrano destinacijo, letos pa nam nekako še ni padla nobena dovolj privlačna in realno izvedljiva ideja, da bi jo zagrabili. Lani smo se čez prvomajske potepali po Sardiniji, predlani po Turčiji, leta 2011 smo bili v Iranu, še leto poprej pa na enoletnem potovanju po svetu. Takrat nam seveda to, da so bili prvomajski prazniki, ni pomenilo prav ničesar, bili pa smo na Kitajskem. Za prvomajske praznike smo potovali, odkar pomnim.

A kam naj za prvomajske praznike odpotujemo letos?

Ideje seveda imamo, teh nam nikdar ne zmanjka, a tista prava, ob kateri bi se vsi navdušeno razveselili (in bi bila seveda realno izvedljiva), še ni padla. Pomislili smo na nekaj najpopularnejših relativno bližnjih krajev, ki se jih da obiskati v tem letnem času, a nas noben ni dovolj pritegnil. Sledile so ideje o krajih, kjer smo že bili in so nam bili tako všeč, da bi jih želeli ponovno obiskati, a nam nepotešljiva radovednost, da želimo videti nekaj novega, tega zeankrat ne dopusti. No, Avstralija, Filipini, Namibija, Kostarika in podobne dežele, ki bi jih z veseljem obiskali, za prvomajski oddih ne pridejo v poštev. Iščemo namreč destinacijo, ki bi bila dovolj blizu, privlačna, sončna in poceni. Sanjska destinacja, ni kaj. Vedno znova se znajdemo pred dilemo.

Možnosti za to, da se odločimo, kje bomo preživeli prvomajske praznike ni veliko. Prvič; lahko se ponovno lotimo iskanja sanjske destinacije, jo izberemo in odpotujemo tja. Drugič; lahko počakamo, da z neba padejo kakšne izjemo ugodne letalske vozovnice, jih kupimo in letimo pač nekam. Tretjič; počakamo na vremensko napoved, se tik pred zdajci odločimo, sedemo v avto in se odpeljemo na lepše. Četrtič, ostanemo doma (Glb!).

To so torej naše trenutne dileme, (v zvezi s potovanji) s katerimi si belimo glave. Kaže, da nam ne preostane nič drugega, kot počakati na pravi trenutek. Zagotovo bo prišel, vedno pride.

4 Replies to “Kam za prvomajske praznike

 1. Davor

  O, tega pa nisem vedel, da dajo štampiljko na papir. Kaj takega!
  No, to vseeno ni dovolj, da bi nas Izrael pritegnil. Morda nekoč…

 2. Borut

  Ni treba menjat. Izraelci dajo stampiljko tudi na papir. Jaz jo imam v pasosu pa mi nobeden ne komplicira, je pa res da po tistem recimo nisem bil v Siriji ali Libanonu 🙂

 3. Davor Post author

  Pozdravljena!

  Hvala za nasvet, a potem moramo zamenjati potne liste. No, v resnici nas ta dežela niti ne privlači tako.

  Še iščemo…

 4. Ingrid&Tomaž

  Predlagamo Israel,fantastično vreme v tem času,najbilj ugodne karte preko WizzAir(Budimpešta)
  Lepo bodite,kamorkoli boste šli

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja