Severna obzorja, prihajava!

Sedem let je prav posebno obdobje oziroma cikel: Sedem let skomin. Sedem Saturnovih let. Sedem let v Tibetu. Vsakih sedem let se zgodi življenjski premik. Na vsakih sedem let vse prav pride. Vsakih sedem let se vse celice v človekovem telesu ponovno obnovijo.

Zakaj se potem ne bi vsakih sedem let lotili enakih popotniških podvigov?

Pred natanko sedmimi leti sem se z motorjem sam odpravil v Skandinavijo. Glede na ta sedemletni cikel je torej zdaj čas, da to pustolovščino ponovim. Z eno modifikacijo; tokrat potujeva dva. Sabrina in jaz, seveda. No, pa Hondo je zamenjal Suzuki. Tudi pot bo drugačna in najbrž še kaj.

Pravzaprav je morala ta ideja dozoreti pri Sabrini, saj sem ji večkrat ponudil ta izlet, a se nekako ni pustila prepričati, da jo peljem na sever. To ni njena priljubljena smer. A letos se je vdala. Mislim, da je k temu botrovala lanska izkušnja, ko sva se na poti po Srednji Aziji, ko sva imela dva tedna vsak dan 40 stopinj, v motorističnih oblačilih skuhala.

Ko sem se takrat sam potikal po teh krajih, oziroma drvel skoznje, mi je bilo žal, da prizorov ne morem deliti s Sabrino. V dnevnik sem zapisal: »Fotografiral sem lepote Lofotov, ki jih je na pretek, od ribiških vasic, pokrajine, morja, peščenih plaž in strmih skal. Upam, da enkrat sem pripeljem Sabrino, da si to ogleda.«
Skandinavija-061
Skandinavija-049
Več vtisov z zadnjega motorističnega potepa po Skandinaviji.

Končno je prišel ta čas, česar se zelo veselim. Kar se naravnih lepot tiče, je Norveška v mojih očeh še danes tam, kjer je bila pred sedmimi leti, ko sem zapisal: »Naravne lepote Norveške, te nesramno bogate in pregrešno drage države so me očarale. Tako so me navdušile le še tri od vseh dežel, kar sem jih že kdaj obiskal.« Seveda pa gre za kraje, ki so zelo daleč od nas, zato naju čaka precej garanja. Pred sedmimi leti sem, po vrnitvi s poti, zapisal: »Za menoj je devetnajstdnevna vožnja z motorjem do skrajnega severa Evrope in nazaj. Prevozil sem 9.252 kilometrov in sedemnajstkrat postavil šotor.«

skandinavija_pot

Noro, a ne? A očitno ne dovolj, da tega ne bi poskusil ponoviti. Računam na to, da sva dolgih motorističnih potepov opravila že kar nekaj, zato upam, da sva utrjena. No, bomo videli, kako se nama bodo izšla pričakovanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja