Kam potovati v letu 2015

Dolga zima je končno za nami. Prišla je pomlad, čas, ko nas najbolj razganja in smo najbolj polni energije in načrtov za leto, ki je pred nami. Marsikateri resni popotnik ima prvo letošnje potovanje že za seboj, nekateri pa o potovanju niso začeli še niti razmišljati. Potemtakem tudi mi nismo resni popotniki, res pa je, da o potovanjih že razmišljamo. Jasno, mi o potovanjih veliko razmišljamo. Pravzaprav imamo za letos izdelanih že nekaj načrtov in kupljenih letalskih vozovnic, a ni še čas, da bi o tem govorili, saj se lahko še marsikaj spremeni. Dolgo leto je pred nami.

Mi torej načrte za letos že imamo, kaj pa vi?

Če morda kdo še ni naredil načrtov za letošnji oddih ali potovanje, mu bo morda v pomoč nekaj idej o najbolj privlačnih destinacijah v letu 2015. O norih idejah za potovanja oz. pustolovske dogodivščine sem že pisal, zato tokrat o bolj realnih ciljih. O privlačnih destinacijah, takšnih, ki jih priporočamo drugim, da bi jih obiskali in takšnih, ki bi si jih mi želeli obiskati, sem že večkrat pisal. A najbrž ni odveč o lepi deželi, katere obisk bi nas obogatil, pisati večkrat.

Začel bom kar z najbolj ljubljeno in osovraženo ter grajano in hvaljeno sosedo, Hrvaško. O najdostopnejši destinaciji slovenskih dopustnikov je menda toliko mnenj, kot ljudi, ki jo obiščejo. Vsake oči imajo svojega malarja, zaradi česar ima vsak svoje mnenje o isti deželi. Eni dobro, drugi slabo.

Komu verjeti? Nikomur, prepričajte se sami!

O mamljivih popotniških destinacijah sem pisal že v preteklih letih. Ti predlogi večinoma še niso zastarali, nekateri so celo bolj mamljivi, kot so bili takrat. Na primer Grčija in Tajska. Ali pa Vietnam in Nepal. Tudi dežele, ki so bile aktualne leta 2013, so aktualne še danes.

Seveda imajo o najprimernejših destinacijah v letu 2015 veliko za povedati tudi drugi, kot npr. World of Wanderlust, New York Times in Lonely Planet.

A ne priporočajo le eksotičnih destinacij (čeprav je vsaka dežela na nekoga eksotična), temveč tudi nam bližnje in dostopne dežele, kot Srbija, Bosna in Hercegovina in Italija. Seveda so tudi dežele, ki se jih v tem letu ne izplača obiskati. Najbolj očiten primer so ZDA, ki so zaradi neugodnega razmerja med dolarjem in evrom, sedaj predrage.

Popotniške zmožnosti, želje in okusi so različni. Tako so tudi dežele, ki jih je v letu 2015 vredno obiskati, različne. Zraven tega jih je preveč, da bi jih bilo mogoče kar tako našteti. Vsakdo si mora cilj poiskati sam. A ne pozabite, če dežela, kamor nameravate potovati, v vas ne prebudi reisefieberja, ponovno preberite zgornje predloge in izberite tistega, ob katerem vam bo poskočilo srce.

2010-Avstralija_047

2 Replies to “Kam potovati v letu 2015

  1. Davor Post author

    Zdravo!

    Letos najbrž še ne, upam pa, da enkrat v nedorečeni prihodnosti…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja